🎯 Hur väljer du rätt kristall?
🎯 Hur rengör och programmerar du din kristall?
🎯 Magiska stenar & Kristaller?
🎯 Vilken betydelse har olika stenar och kristaller?

innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Stenar & kristaller betydelse och egenskaper


En eller flera kristaller har blivit en viktig följeslagare för många människor. För dig som har frågor om stenar och kristaller kommer här en guide som leder dig i valet av dina kristaller.


Kristaller och stena i canyon

Kristallernas och stenarnas värld upphör aldrig att fascinera människor. Stenar och kristaller bildades vid avkylning av jordskorpan och kallas av vissa för jordens DNA. Vi människor består alla av samma mineraler som bygger upp kristaller och stenar, Kol, Kisel, fosfor, järn och så vidare.

Kristaller bildas främst i fickor mellan olika bergslager. En kristall är en kemisk sammansättning som har gått från flytande till fast form. Dom byggs upp enligt geometriska principer när molekylerna ställer sig i en viss ordning med en regelbunden geometrisk struktur.

Kristaller balanserar inre energi

Kvartskristaller har t.ex. ett hexagonalt mönster, med sex sidor (ytor).  Mineraler och kristaller identifieras utifrån några olika parametrar såsom färg, hårdhet, yta, brottyta, streckfärg och transparens. Många kristaller har inneslutningar som kan vara luftbubblor eller andra mineraler. Även om dom verkar inaktiva så vibrerar kristallerna vid en särskild frekvens och med en viss resonans. Det är denna inre kraft som kan användas i syfte att harmonisera och balansera vår inre energi.

Magiska stenar och kristaller

Kristall

Våra förfäder har sedan mycket länge samlat kristaller och stenar och dagens mineral entusiaster gör så fortfarande. Oavsett om man bara samlar eller använder kristallerna för att stärka sina energier, är dom en ständig källa till förundran och intresse. Detta bruk av stenar har sina rötter långt tillbaka i historien och många stenar har kopplats ihop med olika fysiska och mentala tillstånd. Kristallerna har olika energier beroende på deras färg och geologiska egenskaper. Bärandet av smycken med stenar och kristaller kan få en ny betydelse när man lärt om deras egenskaper och energier. Stenar i vår omgivning är en kontakt med jorden eftersom det är där dom uppstår och växer. Läs mer om Färger & Betydelse.

Divider-kristaller

Köpa och välja stenar & kristaller

När du väljer kristaller eller stenar så får du gå på känsla, eller också får du välja utifrån användningsområde och vilka behov du har. Vi har, som människor, många gemensamma mineraler och frekvenser med kristallerna. Du kommer intuitivt att dras till vissa kristaller som tilltalar dig. Det kan gälla vilken färg, form eller storlek som helst.

Några böcker på Bokus om stenar och kristaller

button_mer-info-pris

Följ din känsla

Händer-med-stenar

När du hittar en sådan kristall så är det en som harmoniserar med dina frekvenser. Följ då din känsla, i övertygelse att naturen har lett dig rätt. Slipade, polerade och på andra sätt bearbetade kristaller har olika energier, så det kan vara bra att prova olika kristaller för att hitta rätt. Om du inte riktigt vet var du ska börja när det gäller att välja kristall så kan du t.ex. börja med din månadssten.


Mineraler och kristaller delas in i 4 huvudgrupper

Grundämnen

♦ Det är dom rena ämnena till exempel Guld, Silver, Platina och Kol som i sin renaste form kan bli till Diamanter.

Sulfider

♦ Några är t.ex. Pyrit, Kopparkis och Blyglans.

Oxider

♦ Kvarts (kiseldioxid) är en oxid likaså Ametist, Bergkristall, Rosenkvarts, Kalcedon, Tigeröga, Opal, Rubin, Safir m.fl.

Silikater

♦ Är en grupp av olika kristaller av fältspat t.ex. Månsten, Labradorit, Granater. Andra är Aquamarin och Smaragd.

kristallsystem

Kristaller delas in i olika kristallsystem

Tetragonala, Ortorombiska, Monoklina, Trigonal/Hexagonal, Kubisk och Tri Klinisk. Benämningen utgår från kristallens olika axlar och vinklar på ytorna.

Läs mer om kristallstrukturer här : https://sv.wikipedia.org/wiki/Kristallstruktur

Vikten på Kristaller och ädelstenar mäts i Karat och 1 karat är lika med 200 milligram (0,2g)

Den som vill ut och leta efter mineraler och metaller på egen hand har här en Handbok för mineraljägare

Eller om du är intresserad av att Vaska Guld  så prova på Detektorist.se

lycka divider-grön-blad

Rena dina kristaller

När du köper en kristall har den ofta passerat många led innan den kommit i din ägo. Då är det viktigt att du renar dina kristaller. Att rena en kristall är ingen invecklad procedur, men kan behöva upprepas några gånger. Du upprepar till du känner att kristallen harmonierar med dina egna rena energier. Dina kristaller ska också rengöras, för att kunna ta emot ny energi när :

Kristallen har använts mycket.
Har tappat sin glöd och energi.
⭐ Om dom har använts vid tex kristallhealing.
Kristallerna burits för att lindra sjukdom.
När den har legat undanstoppad en längre tid.

Att rena sina kristaller innebär inte bara att tvätta bort den fysiska smutsen som jord, fett och damm. Det handlar i lika stor grad om att rena energierna och att programmera dina kristaller. En renad kristall är redo att ta emot ny kraft och energi.

lycka divider-grön-blad

Sol och Måne

Den bästa tiden för att rengöra och programmera dina kristaller är vid fullmåne eller vid nymåne. Nymånen är en omstart och ger bra energier för den kommande tiden. Men även fullmånen med sin kraft är ett bra tillfälle att rena och programmera dina kristaller. Dom 2 till 3 dagarna som följer på fullmåne eller nymåne är dom mest energirika. Det är då som du rengör och laddar om dina kristaller.

Putsa och tvätta din kristall tills den är skinande ren och fria från den vanliga smutsen. Mild tvål och vanligt vatten fungerar utmärkt. Du kan blötlägga kristallen i vatten några timmar före. Torka din kristall torr med en mjuk duk eller papper. När du nu har en kristall som är ren som en ny dag så ska du rensa den från tidigare påverkande energier. Det är då den kommer tillbaka till sitt ursprungliga energi läge.

Kristallen i harmoni

En kristall renas från kvarvarande energier, enklast genom att hålla den under rinnande kallt vatten, under det att du för ditt inre visualiserar hur kristallen renas och dom orena energierna lämnar kristallen.

Påse-med-stenar

Placera sedan kristallen på en bit rent tyg eller papper och lägg den en stund i solen för att torka. Det bästa är om den kan ligga utomhus i direkt solljus, inte för länge dock då solljus kan påverka olika kristaller på olika sätt. Månljus är också en bra källa, kanske den allra bästa, för att återuppliva och rena kristaller.

Om du upprepar ett par gånger kommer du att få en ren och kraftfull kristall.  När dom orena energierna lämnat kristallen ger dom plats för den ursprungliga energin och kraften. Kristallen renas och och kan lagra ny energi.

Varianter på rengöring av kristaller.

🔆 Du kan lägga den kallt tex i frysen, det rensar energierna.
🔆 Använda rökelse för att rena kristallerna.
🔆 Låta kristallerna ligga ett längre tag i kallt vatten.
🔆 Gräva ner kristallen i jorden för en tid.

Du kan prova dig fram tills du hittar ett sätt som känns rätt. Allt är tillåtet. Sättet som du använder kommer att vara det rätta för dig. Du kan lita på ditt undermedvetna, det kommer att visa dig den rätta vägen.

lycka divider-grön-blad

Programmera din kristall

Kvinna-magi

Nu kan du programmera din kristall så att frekvenserna och energierna stämmer med dig och dina frekvenser. När du programmerar din kristall så låter du ren och positiv energi flöda från dig själv till kristallen. Från dig och universum och till kristallen.

Sätt dig bekvämt tillrätta och håll kristallen i dina händer. Försök att komma till ett tillstånd av lugn och harmoni. Ett tillstånd där du känner dig positiv och upplyft. Håll inte för hårt utan låt den bara ligga där. Slut ögonen och känn kristallen, dess tyngd, form, yta. En pålitlig kraftkälla som du håller i din hand för att ladda med din energi.

Positiv energi och ljus

Visualisera nu för ditt inre hur du sänder positiv energi och universums hela spektra av ljus in i kristallen via din kropp, armar och händer. Känn att kristallen är din vän och förtrogne. Att den kommer att hjälpa och stärka dig. Tänk på vad kristallen kan hjälpa dig med. Se för ditt inre hur vibrationerna från kristallen och universum samverkar för ditt bästa. Sitt så en stund och känn att kristallens frekvenser harmonierar med dina. Kristallen kommer nu att vara enbart din och programmerad att reflektera kärlek och energi till dig och din omgivning.