Drömmar om spindlar är för många av oss något av det värsta man kan drömma om. Spindlarna är ju för en del väldigt obehagliga djur som man är livrädd för. Spindeln får då symbolisera något, eller någon, som man är mycket rädd för. Men drömmar om spindlar har oftast två helt motsatta betydelser. Dels den skrämmande motbjudande sidan men också den sida som visar på kommande framgångar.

Läs om :Våra vanligaste drömmar

Drömtydning om spindlar

I drömtydningen, speciellt den från äldre böcker, så är drömmar om spindlar ofta ett tecken på kommande lycka och framgång. Så när du vaknar efter att ha drömt om spindlar och tycker att det är obehagligt så kom ihåg att, drömma om spindlar, kan vara ett tecken för lycka och framgång även om den första tanken på spindlarna är obehag.

❗Om du har mardrömmar kan en ljusblockerande sömn mask som passar alla, låta dig sova djupare och lugnare.

Spindlar i drömmen

Spindeln ses ofta som en feminin symbol och ibland den negativa sidan av våra drifter. Det kan då bli en skräck symbol för allt som har med sex att göra. Du har en undermedveten fruktan att dina energier och din kraft kommer att sugas ur dig. Och att den spindel du drömmer om kommer att göra dig svagare.

Sexuell laddning

Om du däremot gillar spindlar och andra insekter kan drömmen med spindlar vara positivt sexuellt laddad. Annars kan man säga att drömmar om insekter som irriterar dig handlar om att du retar dig på något litet och obetydligt i livet.

Sov – 50 mindfulness- och avslappningsövningar för god sömn

En god natts sömn är en av nycklarna till välbefinnande i livet. Är frånvaron av sömn, eller dålig kvalitet på sömnen ett problem för dig, då kan det vara en god idé att läsa den här boken.

Drömmar om insekter

Om du lyckas döda eller ta bort insekterna i drömmen, betyder det att du kommer att bli av med det som går dig på nerverna och irriterar dig. Men drömmar att insekter kryper omkring på dig kan också betyda att du ska få det gott ställt och om insekterna flyr från dig ska du drabbas av en besvikelse.

Drömmar om spindelnät

Drömma om spindlar

Drömmar om spindelnät ses ofta som ett tecken på en fälla eller kommande problem för dig. Men att drömma om spindelnät kan också vara en symbol för bra affärer och god kommunikation. Spindelväven symboliserar vårt öde, vår existens och hårt målmedvetet arbete.

Ser du i drömmen en spindel som väver ett nät symboliserar det kreativitet och målmedvetenhet. Om du fastnar i ett spindelnät visar det din känsla av instängdhet, begränsning och oförmåga att komma ur din livssituation.

Drömtolkning om Spindlar

⭐ Drömmer du om en spindel betyder det att du inte ska låta dig stoppas av dina motgångar, utan envist fortsätta fram mot dina mål.

⭐ Drömmer du att spindlar kryper på dig kommer du snart att ärva en större summa pengar.

⭐ Dödar du en spindel i vatten väntar en stor glädje inom den närmsta framtiden.

⭐ Drömmer du att du ser en spindel som väver ett nät innebär det att du kommer att bli belönad för dina ansträngningar och ditt arbete.

⭐ Om det är en vit spindel som du drömmer om kommer du att få en positiv överraskning.

⭐ Om spindeln som du drömmer om är röd eller kryper under din hud signalerar det kommande fara.

⭐ Drömmer du om en liten spindel, som du inte blir rädd för, kommer snart positiva förändringar i ditt liv.

⭐ Om du i drömmen av misstag råkar döda en spindel, kommer du att få en period av otur. En olycka kan hända. Var försiktig!

⭐ Drömmer du att du ser en spindel som kommer ner på sin tråd kan en obehaglig händelse snart inträffa.

DRÖMLEXIKON och VANLIGASTE DRÖMMAR

Hanna-namn