Drömmer om Björnar 💛

Björnen symboliserar styrka och stolthet men även ondska och grymhet, lust och djurisk glupskhet. Det är dröm situationen som avgör den rätta och riktiga betydelsen av din dröm om björnar.

Eftersom björnen lever familjeliv, åtminstone honan och ungarna, så kan honan symbolisera drömmarens mor och hanen drömmarens far. 

När du drömmer om djur handlar det antingen om något du känner starkt just nu, eller om något som händer i verkliga livet, runt omkring dig.

Är du Jagad av en Björn?

Oftast är det djurets egenskaper som är det viktiga i drömmar om djur. Vi kan till exempel tycka att björnar är lättretliga och farliga, och om du känner någon som alltid grumsar och är sur kanske han eller hon dyker upp i en dröm i förklädnad av en björn. 

Andra egenskaper som vi ser hos björnen är Styrka, snabbhet, den är en överlevare och den är klok.

I en kvinnas dröm kan en teddybjörn representera hennes pojkvän eller man, särskilt om han är väldigt kramig. Det kan naturligtvis också betyda att du drömmer om någon som faktiskt heter Björn.

sittande teddybjörn - Drömtydning Björn

Är du en Björn?

Kanske drömmer du att du är en björn som fritt strövar omkring i skog och mark. Det kan tyda på att du vill ha en förändring på något sätt i verkliga livet. Vad är det då som björnen representerar? Vill du ha mera frihet? Vill du gå framåt mera aggressivt? Vill du ta det lugnt och sköta dig själv? Kanske gå i ide när du känner dig trött?

Eller har du bara varit sur, vresig och arg och känner dig som en retad björn, så det är därför som du drömmer om björnar.

  • Om du ser en björn i drömmen betyder det att du har en rik ointelligent, grym och ondskefull fiende.
  • När en björn förföljer dig betyder det att du ska se upp med någon av dina vänner, en av dem försöker skada dig.
  • Drömmer du att du kelar med en björn, klappar och kramar den kan du vara säker på att din älskade är trogen och kommer att skänka dig stor lycka.
  • Om du drömmer att du jagar en björn kommer du att besegra dina motståndare och du triumferar över din egen rädsla.
  • Om du drömmer att du blir attackerad eller till och med biten av en björn, kan detta indikera obehagliga situationer i verkligheten, som du för närvarande kämpar med och att du behöver vidta försiktighetsåtgärder.
  • Att du ser en björn springa iväg från dig är ett gott omen.
  • Om du drömmer om en björn som hotar dig på något sätt, ska du tänka  på vem eller vad du för närvarande känner dig hotad av.
  • Om du är en björn i din dröm betyder att du framgångsrikt kommer att övervinna allt motstånd du har framför dig.
  • Om björnen är en teddybjörn blir det givetvis en annan tolkningen. En teddybjörn eller nalle i drömmen, är ofta en indikation på ett behov av trygghet och säkerhet.