Du drömmer om tänder

😈 Drömmar om tänder där dom sitter löst eller att du har tappat en eller flera tänder.
😈 Att dina tänder är svarta och missfärgade när du som mest behöver ditt vackraste leende.
😈 Du är hos tandläkaren och hen plågar dig i timmar.

Drömmar om tänder

Drömmar om tänder är ett vanligt drömtema och finns i litteraturen långt tillbaka. Det kan helt enkelt vara så att man missköter sina tänder och att drömmen, och det undermedvetna, sänder ut en varning för de eventuella följderna. Du blir påmind om att det dax att beställa tid hos tandläkaren och att ta tag i problemet. Du kanske gnisslar tänder i sömnen eller har tandvärk. Men det finns många olika tolkningsmöjligheter.

Drömtydning om tänder

Tänderna är nära knutna till vår självbild och det tillstånd de befinner sig i i drömmen är nyckeln till din drömtydning.

Vackra vita, jämna tänder i drömmen, tyder på att du är nöjd med dig själv, har bra självförtroende och mår bra.

Om du däremot har tänder som är missfärgade och vanskötta tyder det på besvikelse eller en obehaglig upplevelse av något slag som kommer tillbaka i drömmen.

Divider-svart-small

Så Får Du Vackra Vita Tänder

drömmar om tänder Läs mer knapp
Divider-svart-small

Drömtolkning om Tänder

Tänderna och munnen är, i en del äldre tolkningar, symboler för ditt hem och människorna som bor där, dina släktingar och närmaste vänner. Framtänderna, dom mest framträdande, är då dina barn, syskon eller nära anhöriga. Överkäkens tänder är männen och underkäken är kvinnorna. Det finns också tolkningar där vänster sidas tänder är kvinnorna och höger är männen.

Drömmar om att tappa tänder

Trasig tand drömmar om tänder

Att man tappar tänder är en vanlig dröm, och kan kopplas till upplevelsen att man håller på att förlora sin styrka, kraft och virilitet.

Du kanske upplever att du åldras, håller på att förlorar din attraktionskraft. Du kanske känner dig oönskad, hjälplös och att du inte har ork att ta tag i din situation. Du känner dig helt enkelt tandlös.

⭐ Om du drömmer att du har lösa tänder eller tappar tänder handlar det om att du förlorat ansiktet eller har sårad stolthet. Det kan också visa på förlusten av något viktigt, en relation, en god vän, en ägodel, eller en summa pengar.

⭐ Om du drömmer att du går till tandläkaren eller får tänderna lagade tyder det på ett försök att ställa saker och ting tillrätta och att du tar itu med dina problem.

⭐ Drömmer du att du tappat eller skadat en tand betyder det att en släkting kommer på besök.

⭐ Om du drömmer att dina tänder är vitare och vackrare än vanligt är det förebud om glädje, välstånd, goda nyheter och vänskap i släkten.

⭐ Drömmer du att en av dina tänder har blivit längre än de andra betyder det att du kommer att få problem med en släkting eller nära anhörig.

⭐ Om du drömmer att en framtand sitter lös,har blivit svart eller gör ont betyder det att den nära vän eller anhörig kommer att bli sjuk eller råka illa ut.

⭐ Drömmer du att du borstar tänderna kommer du att ge pengar till en vän eller släkting.

⭐ Har några av dina tänder i drömmen blivit större än de andra så att du har svårt att äta och tala väntar bråk i släkten.

⭐ Om du är skuldsatt kan en dröm om att du tappar en tand betyda att du ska förlora din egendom.

⭐ En dröm om att tänderna lossnar varslar om olycka i Vänkretsen.

⭐ Drömmer du att du inte har några tänder alls väntar en vinst.

⭐ Att drömma om löständer är ett varsel om ålderdom.

⭐ Drömmer du att du tappar alla tänder på en gång är det en varning om att någon kommer att överge dig, kanske vänner eller släktingar.

⭐ Att drömma att man har guldtänder är ett gott tecken, speciellt om man ska hålla tal.

Läs om DRÖMTYDNING och DRÖMLEXIKON