Drömtydning om att falla

Drömmer att jag faller. Denna dröm är motsatsen till att flyga och visar på rädslan att misslyckas och förlusten av kontroll eller att det är något som drar ner dig. Att falla är en av de mest ofta förekommande drömmarna, och alla har upplevt den vid ett eller annat tillfälle. Du upplever att du inte kan ta dig vidare, att målet är ouppnåeligt. Läs mer om Våra vanligaste drömmar.

När du riskerar att falla är det en rädsla att bli avslöjad, att tappa masken, att tappa fotfästet. Ju mer du tycker att du har att förlora desto större är fallhöjden, från ett träd, ett tak, ett berg eller ett flygplan.

Varning från ditt undermedvetna

Ibland kan en dröm om att falla vara en varning från ditt undermedvetna om en fara som du kanske har sett men har glömt av. Särskilt om du känner igen platsen för fallet kan du tänka efter en extra gång om det finns en fara där som du har förbisett.

Oftast kommer dock drömmar om att falla ur din egen osäkerhet, brist på självförtroende och rädslan för att misslyckas på ett eller annat sätt. Vad finns det under dig? Vad kommer du att landa på? Finns det något farligt som du faller mot eller faller du mot tomhet?

Tolka dröm om att falla

  • Att falla kan betyda att du ska komma ner från dina allt för högtflygande planer, ner till fast mark.
  • Drömmer du att du faller från ett träd betyder det att du riskerar att förlora arbetet.
  • Att falla från en bro varslar om motgångar och hinder på din väg framåt.
  • Drömmer du att du faller från en stol betyder det att du riskerar att bli kränkt av någon.
  • Om du faller på marken eller i en grop väntar en skandal eller annan oväntad fara.
  • Om du faller när du klättrar är dina mål för höga och du måste sänka dina ambitioner.

Fler populära sidor!