par på cyckel släppa taget

Släppa taget

När vi vill vara lyckligare eller funderar på att förbättra vårat liv på något sätt, så försöker vi lägga oss till med nya vanor. Men det kanske inte är att lägga sig till med nya vanor som förbättrar vår livskvalitet. Det bästa sättet är kanske att släppa taget och göra sig av med lite gamla vanor. Istället för att klänga sig fast vid saker och mönster som inte gör dig lyckligare kan du ge upp en del. Släppa taget, kasta ut, och låta försvinna.

lycka divider-grön-blad

 

Bok från Mindly : Mer lycka, mer optimism varje dag!

 

Våga släppa taget – bli lycklig

De flesta av oss känner en oro vid tanken på att göra sig av med saker och vanor, att släppa taget. Vi har spenderat ett helt liv med att samla på tankebanor och rutiner som inte gör oss lyckligare. Mönster och rutiner som för varje dag driver oss längre och längre från vårt sanna jag. Så istället för att klänga sig kvar vid det gamla kommer här några idéer på saker som du kan sluta med.

lycka divider-grön-blad

 

checkSluta ge ursäkter

Många vadar dagligen fram i en massa ursäkter som i längden gör att du krymper som människa. Ibland kan det vara uppfriskande för själen att vara lite ego. Nu menar jag inte att du ska uppträda som en knöl, men ta dig en funderare på dina ursäkter. Är det så att varje gång som du ber om ursäkt känner att det var ditt fel och att det är du som ska be om ursäkt. Det är klart att det inte alltid är ditt fel och då kan du rakryggad strunta i din ursäkt. Känn att du får ta plats och det får andra acceptera.

Divider-svart-small

checkSkyll inte på andra 

Den andra delen av ursäkter är dom man ger sig själv. Man tycker att det är andra som rår för att man har hamnat i den situation som man befinner sig. Det är ditt liv och din tid, och det finns bara en person som helt och fullt måste prioriterar dig och det är du. Det är lätt och ganska bekvämt att skylla på andra, men det kommer inte att leda någon vart. Så länge du lägger din egen lycka och framgång i andras händer är du dömd att misslyckas. Andra människor har bara makten över din tid och ditt liv om du låter dom behålla makten. Ingen person har rätten eller befogenheten att styra ditt liv. Återta makten, det är du som har svaren, det är du som har lösningen och vägen framåt och uppåt.

Divider-svart-small

checkSläpp på kontrollbehovet 

Ge upp ditt behov av att ha kontroll över allt som händer runt omkring dig. Ägna dig åt nuet, inte vad som skett eller vad som kommer att ske. Du kanske redan i dag tycker att du har en avslappnad inställning till kontroll men ofta låter man sig påverkas av en låggradig stress, av situationer som man inte har någon riktig kontroll över. Målet är inte bara att strunta i kontrollbehovet utan att arbeta för att slippa känna stress när man inte har kontroll.

Divider-svart-small släppa taget

checkDu behöver inte alltid ha rätt

Du gillar helt enkelt inte att ha fel. Det kan man kanske säga om alla människor, att dom inte gillar att ha fel, men det är väldigt olika hur man tar, och hanterar, att man har fel. Att ständigt behöva bevisa att man har rätt, och att andra har fel, är något som tär mycket på psyket och skapar en hel del stress. Ta ett steg tillbaka och försök att inse att det i de flesta fall inte spelar någon som helst roll om du lämnar diskussionen som vinnare eller förlorare. Det kan vara uppfriskande att lämna en diskussion där man låter någon annan få rätt utan att man protesterar. Tänk över situationen, hur stor roll spelar det att du inte fick rätt, oftast spelar det i längden ingen roll alls. Tvärt om kan du lämna diskussionen som vinnare om du har behållit din värdighet och kontroll över dina känslor.

Divider-svart-small

checkBegränsa inte dig själv

Släpp alla tankar om dina begränsningar. Det finns ingenting som andra kan göra, som inte du också kan göra. Du har inga gränser och kan fritt göra upp reglerna för vad du kan och inte kan. I sin fantasi kan man göra och åstadkomma vad som helst, men när sedan verkligheten knackar på så bestämmer man sig för att man inte kan i alla fall. Då börjar man trycka ner sig själv med begränsande tankar. Försök att aktivt, varje dag, hålla undan dina negativa begränsande tankar. Släpp på dina begränsningar, lite längre varje dag, tills du helt och hållet tror på din förmåga att uträtta det du vill och har släpp ditt begränsande tankemönster.

Divider-svart-small

checkSluta behaga andra

Du har ett liv och en viss tid att förverkliga dina drömmar och dina mål. Försök inte att vara alla till lags. Låt inte andras behov alltid ta av din dyrbara tid. En av de saker som ger mest lycka för människor är att ge, men det förutsätter att du har gett dig själv den tid du behöver först. För att kunna ge och vara en god medmänniska måste du först ha tillfredställt dina egna behov. Prioritera dig själv först så att du blir stark och energirik, sedan kan du rikta din goda energi mot att hjälpa andra.

pinLäs mer om hur du blir Lyckligare på den här sidan▶

Hanna-namn