Drömtydning av dina drömmar

Dina drömmar talar till dig och du vill förstå vad dom betyder. Att tolka dina drömmar, med drömtydning, kan vara en del av ditt nya kreativa liv. Att förstå meddelandet från ditt undermedvetna kan vara allt som skiljer mellan framgång eller stagnation.

Kostar inget, ger dig framgång och lycka.

När du tyder och analyserar dina drömmar är det viktigt att lita på sin egen förmåga och att ge akt på sina känslor i drömmen. Men även när du har vaknat ur drömmen.

♥ Hur kände du, var du glad och positiv?

♥ Kände du dig uppmuntrad och lätt?

♥ Var det en dröm som gjorde dig nedstämd och ledsen?

♥ Vad är det som just du associerar med dom olika bilderna i drömmen?

♥ Vilket är din spontana tolkning av drömmen?

Ugglor-drömtydning

Innehåller affiliatelänkar från Amazon

Förstå dina drömmar med drömtydning

Genom att prova sig fram kan man komma till det läge då man vet att det är den rätta tolkningen. När känslan säger att det känns rätt och bra. För att förstå sina drömmar måste man följa intuitionen tills man kommer i kontakt med sitt undermedvetna. Drömmen måste ses både ur ett rationellt logiskt perspektiv och ur ett känslomässigt. Drömmarna kommer ur dina personliga minnen och intryck i ditt undermedvetna, så den enda som verkligen kan förstå vad dina drömmar handlar om är du själv.

Ställ dig själv frågor som:

♥ Varför drömde jag den dröm som jag drömde?

♥ Finns det något i närtid som kan ha framkallat drömmen?

♥ Kan jag koppla den till en film, bok eller kanske ett spel som jag spelat?

♥ Har någon sagt eller gjort någon som känslomässigt påverkat dig?

lycka-divider-small

Dina Drömbilder

Vårt omedvetna har ett eget språk, ett bildspråk, ett språk som vi alla behöver lära oss. Dessa bilder sträcker sig frå det förflutna via nutiden och mot framtiden. Dom är inte begränsade av vårt logiska eller analytiska tänkande.

En drömbild kan ha flera olika betydelser och det är bara du som riktigt kan avgöra vilken som bäst stämmer in på din situation. Drömbilderna visar budskap från vårt undermedvetna som är okända för vårt medvetande.

toplifeline-divider

Drömsymboler

Det finns drömsymboler som har liknande betydelse för dom flesta människor, stenar är hårda, is och snö är kallt, och vatten är vått. Oftast kan en drömbild ha många olika betydelser och måste tolkas i sitt sammanhang och utifrån drömmarens karaktär och situation. Många symboltolkningar kan te sig osannolika och orealistiska då dom ofta visar på framtiden. I drömmarna är vi inte begränsade till tid eller rum, utan budskapet sträcker sig bortom det sunda förnuftet. Drömsymbolerna representerar både det förflutna och framtiden, baserat på våra instinkter och omedvetna krafter.

toplifeline-divider

Drömlexikon

Med hjälp av ett drömlexikon kan man börja att tolka sina drömmar. Man får dock tänka på att varje symbol kan ha flera betydelser och man få välja den som passar bäst i ens dröm och i sin livssituation. Det går heller inte att arbeta med drömmar som om det vore ren biologi eller kemi, utan att beakta drömmarens personlighet.

lycka-divider-small

Så kommer du ihåg dina drömmar

Skriv ner dina drömmar så fort du vaknar och medans du kommer ihåg dom. Det är viktigt för att få en så bra bild av drömmen som möjligt.

✨ Tänk efter om det var något som du minns som viktigare än annat, något speciellt som stod ut i drömmen.

Anteckna allt du minns även det som känns betydelselöst. Förändra inte drömmen, skriv ner det du minns och försköna inte eller utelämna det som är pinsamt eller svårt.

Anteckna känslorna som du fick av hela drömmen eller från speciella delar av den. Alla känslor ska med, både positiva och negativa bra och dåliga. Var noga med detaljer och få med så mycket som möjligt av det du minns.

Var tog drömmen plats? Vilka människor var med i drömmen? Hur uppträdde människorna i drömmen?

Vilken sorts dröm var det? Var det en mardröm eller en Lyckodröm? Blev du jagad eller kunde du flyga? Var du misslyckad eller gjorde du något bra?

Vad kan ha påverkat din dröm från dagen innan? Någonting du gjort upplevt, hört eller varit med om? Du kanske har läst eller sett någonting på TV? Eller du kanske slagit dig eller varit sjuk?

✨ Om du kan försök att göra en teckning eller skiss av drömmen. Det kan underlätta för dig att komma ihåg drömmen. Det kan göra att du kommer ihåg fler detaljer.

Läs om våra vanligaste drömmar

Drömdagbok

Om du antecknar din dröm i en drömdagbok så snart som möjligt efter din dröm kommer du att minnas den bättre. Helst omedelbart när du vaknar. Det är bra att ha en anteckningsbok redo bredvid sängen. När du, i efterhand, gör drömtydning, så kan du minnas med hjälp av dina anteckningar.

Om du för dagbok över dina drömmar kan du se om det är några större förändringar över tid. Kom Ihåg att datera drömmen och att skriva var du befann dig.

  • Om drömmarna har förändrats eller bytt tema.
  • Om det är nya personer i drömmen.
  • Om platserna har förändrats eller är helt nya.
  • Om drömmarnas känsloläge har ändrats.
  • Hur drömmen har påverkat dig dagen efter.
lycka-divider-small

Böcker om drömtydning

Det har genom tiderna skrivits en mängd olika böcker om drömtydning och hur drömmar ska tolkas. Somliga har baserats på religion och andra har haft en mera fri tolkning. I många fall har man haft en ganska god samsyn på hur olika drömsymboler ska tolkas och i andra fall har blivit helt olika tolkningar. En symbol kan för den ena betyda en sak, medans det för någon annan har en annan betydelse.

lycka-divider-small

Din personlighet i drömtydning

Det är här som drömmarens egen personlighet och omständigheterna kring drömmen blir avgörande när drömmen ska tolkas. När du läser olika drömtolkningar kan du oftast känna vad eller vilken som är den tolkning som är rätt för dig. Detta beroende på var du befinner dig i livet och vilka utmaningar som du har framför dig. Hur du har fått dina intryck och hur du har blivit påverkad.

lycka-divider-small

Kända drömtydare

Några av dom mer kända drömtydarna och böckerna som tolkningarna kommer från är tex Artemidorus, Nostradamus, Partridge & Flamsteds Fortune book, mf.

Experimentera själv med böcker och tolkningar. Om du använder din känsla och din intuition så kommer dina tolkningar att hjälpa dig.

button-Lexikon-o-böcker

DREAM ON

Hanna-namn
Blad-2