Drömtydning av dina drömmar

Dina drömmar talar till dig och du vill förstÄ vad dom betyder. Att tolka dina drömmar, med drömtydning, kan vara en del av ditt nya kreativa liv. Att förstÄ meddelandet frÄn ditt undermedvetna kan vara allt som skiljer mellan framgÄng eller stagnation.

Kostar inget, ger dig framgÄng och lycka.

NÀr du tyder och analyserar dina drömmar Àr det viktigt att du litar pÄ din egen förmÄga och att ge akt pÄ dina kÀnslor i drömmen. Men Àven nÀr du har vaknat ur drömmen.

♄ Hur kĂ€nde du, var du glad och positiv?

♄ KĂ€nde du dig uppmuntrad och lĂ€tt?

♄ Var det en dröm som gjorde dig nedstĂ€md och ledsen?

♄ Vad Ă€r det som just du associerar med dom olika bilderna i drömmen?

♄ Vilket Ă€r din spontana tolkning av drömmen?

Ugglor-drömtydning

InnehÄller affiliatelÀnkar frÄn Amazon

FörstÄ dina drömmar med drömtydning

Genom att prova dig fram kan du komma till det lÀge dÄ du vet att det Àr den rÀtta tolkningen. NÀr kÀnslan sÀger att det kÀnns rÀtt och bra. För att förstÄ dina drömmar mÄste du följa intuitionen tills du kommer i kontakt med ditt undermedvetna.

Drömmen mÄste ses bÄde ur ett rationellt logiskt perspektiv och ur ett kÀnslomÀssigt. Drömmarna kommer ur dina personliga minnen och intryck i ditt undermedvetna, sÄ den enda som verkligen kan förstÄ vad dina drömmar handlar om Àr du sjÀlv.

StÀll dig sjÀlv frÄgor som:

♄ Varför drömde jag den dröm som jag drömde?

♄ Finns det nĂ„got i nĂ€rtid som kan ha framkallat drömmen?

♄ Kan jag koppla den till en film, bok eller kanske ett spel som jag spelat?

♄ Har nĂ„gon sagt eller gjort nĂ„gon som kĂ€nslomĂ€ssigt pĂ„verkat dig?

lycka-divider-small

Dina Drömbilder

VÄrt omedvetna har ett eget sprÄk, ett bildsprÄk, ett sprÄk som vi alla behöver lÀra oss. Dessa bilder strÀcker sig frÄn det förflutna via nutiden och mot framtiden. Bilderna Àr inte begrÀnsade av vÄrt logiska eller analytiska tÀnkande.

En drömbild kan ha flera olika betydelser och det Àr bara du som riktigt kan avgöra vilken som bÀst stÀmmer in pÄ din situation. Drömbilderna visar budskap frÄn ditt undermedvetna som Àr okÀnda för ditt medvetande.

toplifeline-divider

Drömsymboler

Det finns drömsymboler som har liknande betydelse för dom flesta mÀnniskor, stenar Àr hÄrda, is och snö Àr kallt, och vatten Àr vÄtt. Oftast kan en drömbild ha mÄnga olika betydelser och mÄste tolkas i sitt sammanhang och utifrÄn drömmarens karaktÀr och situation.

MÄnga symboltolkningar kan verka osannolika och orealistiska dÄ dom ofta visar pÄ framtiden. I drömmarna Àr vi inte begrÀnsade till tid eller rum, utan budskapet strÀcker sig bortom det sunda förnuftet. Drömsymbolerna representerar bÄde det förflutna och framtiden, baserat pÄ vÄra instinkter och omedvetna krafter.

toplifeline-divider

Drömlexikon

Med hjÀlp av ett drömlexikon kan du börja att tolka dina drömmar. Du fÄr dock tÀnka pÄ att varje symbol kan ha flera betydelser och du fÄr vÀlja den som passar bÀst i din dröm och i din livssituation. Det gÄr heller inte att arbeta med drömmar som om det vore ren biologi eller kemi, utan att tÀnka pÄ personligheten hos drömmaren.

lycka-divider-small

SÄ kommer du ihÄg dina drömmar

✹ Skriv ner dina drömmar sĂ„ fort du vaknar och medans du kommer ihĂ„g dom. Det Ă€r viktigt för att fĂ„ en sĂ„ bra bild av drömmen som möjligt.

✹ TĂ€nk efter om det var nĂ„got som du minns som viktigare Ă€n annat, nĂ„got speciellt som stod ut i drömmen.

✹ Anteckna allt du minns Ă€ven det som kĂ€nns betydelselöst. FörĂ€ndra inte drömmen, skriv ner det du minns och försköna inte eller utelĂ€mna det som Ă€r pinsamt eller svĂ„rt.

✹ Anteckna kĂ€nslorna som du fick av hela drömmen eller frĂ„n speciella delar av den. Alla kĂ€nslor ska med, bĂ„de positiva och negativa bra och dĂ„liga. Var noga med detaljer och fĂ„ med sĂ„ mycket som möjligt av det du minns.

✹ Var tog drömmen plats? Vilka mĂ€nniskor var med i drömmen? Hur upptrĂ€dde mĂ€nniskorna i drömmen?

✹ Vilken sorts dröm var det? Var det en mardröm eller en Lyckodröm? Blev du jagad eller kunde du flyga? Var du misslyckad eller gjorde du nĂ„got bra?

✹ Vad kan ha pĂ„verkat din dröm frĂ„n dagen innan? NĂ„gonting du gjort upplevt, hört eller varit med om? Du kanske har lĂ€st eller sett nĂ„gonting pĂ„ TV? Eller du kanske slagit dig eller varit sjuk?

✹ Om du kan, försök att göra en teckning eller skiss av drömmen. Det kan underlĂ€tta för dig att komma ihĂ„g drömmen. Det kan göra att du kommer ihĂ„g fler detaljer.

LÀs om vÄra vanligaste drömmar

Drömdagbok

Om du antecknar din dröm i en drömdagbok sÄ snart som möjligt efter din dröm kommer du att minnas den bÀttre. Helst omedelbart nÀr du vaknar. Det Àr bra att ha en anteckningsbok redo bredvid sÀngen. NÀr du, i efterhand, gör drömtydning, sÄ kan du minnas med hjÀlp av dina anteckningar.

Om du för dagbok över dina drömmar kan du se om det Àr nÄgra större förÀndringar över tid. Kom IhÄg att datera drömmen och att skriva var du befann dig.

  • Om drömmarna har förĂ€ndrats eller bytt tema.
  • Om det Ă€r nya personer i drömmen.
  • Om platserna har förĂ€ndrats eller Ă€r helt nya.
  • Om drömmarnas kĂ€nslolĂ€ge har Ă€ndrats.
  • Hur drömmen har pĂ„verkat dig dagen efter.
lycka-divider-small

Böcker om drömtydning

Det har genom tiderna skrivits en mÀngd olika böcker om drömtydning och hur drömmar ska tolkas. Somliga har baserats pÄ religion och andra har haft en mera fri tolkning. I mÄnga fall har man haft en ganska god samsyn pÄ hur olika drömsymboler ska tolkas och i andra fall har blivit helt olika tolkningar. En symbol kan för den ena betyda en sak, medans det för nÄgon annan har en annan betydelse.

lycka-divider-small

Din personlighet i drömtydning

Det Àr hÀr som drömmarens egen personlighet och omstÀndigheterna kring drömmen blir avgörande nÀr drömmen ska tolkas. NÀr du lÀser olika drömtolkningar kan du oftast kÀnna vad eller vilken som Àr den tolkning som Àr rÀtt för dig. Detta beroende pÄ var du befinner dig i livet och vilka utmaningar som du har framför dig. Hur du har fÄtt dina intryck och hur du har blivit pÄverkad.

lycka-divider-small

KÀnda drömtydare

NÄgra av dom mer kÀnda drömtydarna och böckerna som tolkningarna kommer frÄn Àr tex Artemidorus, Nostradamus, Partridge & Flamsteds Fortune book, mf.

Experimentera sjÀlv med böcker och tolkningar. Om du anvÀnder din kÀnsla och din intuition sÄ kommer dina tolkningar att hjÀlpa dig.

LÀs om Böckerna som fÄr dig att förstÄ dina drömmar.

DREAM ON ♄

Hanna-namn
Blad-2