En eller flera kristaller har blivit en viktig följeslagare för många människor. För dig som har frågor om stenar och kristaller kommer här en guide som leder dig i valet av dina kristaller.

Magiska stenar och kristaller

Våra förfäder har sen mycket långt tillbaka samlat kristaller och stenar och dagens mineral entusiaster samlar än idag. Oavsett om du samlar eller använder kristallerna för att stärka dina energier, är dom en ständig källa till förundran och intresse.

Kristaller som kraftkälla

Kristaller har i alla tider ansetts som en kraftkälla och som en gåva från gudarna. Oavsett storlek, färg och hur dyr den är har ädelstenar en aura av mystik och spänning. Ädelstenar och kristaller symboliserar rikedom och har tillskrivits underbara egenskaper och allt sedan dess har vi fortsatt att utnyttja deras magiska kraft.

Att använda stenar har sina rötter långt tillbaka i historien och många stenar har kopplats ihop med olika fysiska och mentala tillstånd. Kristallerna har olika energier beroende på deras färg och geologiska egenskaper.


I Boken om kristaller hittar du alla kristaller du är intresserad av. Varje stens praktiska och esoteriska egenskaper beskrivs, dom andliga, mentala, psykologiska, känslomässiga och fysiska effekterna.


Smycken med stenar och kristaller

När du bär smycken med stenar och kristaller, kan dom få en ny betydelse, om du lär dig om deras egenskaper och energier. Stenar i din omgivning är en direkt kontakt med jorden eftersom det är där dom uppstår och växer.

Kristaller är vackra och spännande, både till utseendet och den känsla dom ger. Dom är trevliga att använda och har inga skadliga biverkningar.

Vad är kristallenergi? Hur påverkar den dig?

Kristall i stenar och kristaller

Det första vi kan tänka på är var och hur vi känner energin när vi använder kristaller. Med kristallerna är det ett ömsesidigt utbyte av energi, kristallen ger och tar och vi ger och tar. Vi kan känna det i hela vårt väsen men huvudsakligen går energierna  genom våra chakran, och särskilt genom dom sju stora chakran – dina energicenter. Läs mer om Färger & Betydelse.

Chakran – dina energicenter kan bli blockerade

Chakran kan bli blockerade, då flyter inte energierna som dom ska i kroppen. Så ett vanligt mål för traditionell kristallhealing är att lösa upp blockeringar av chakran. När blockeringen är upplöst kan energierna åter flöda fritt i kroppen och balansen och läkningen kommer igång.

De flesta av oss har regelbundet små störningar i våra energiflöden som ett resultat av vår moderna livsstil. Det är i allmänhet inga problem. Det är när blockeringarna växer som problemen börjar komma. Att då få sina blockeringar upplösta med kristallhealing kan ha dramatiska och livsförändrande positiva effekter.

Den inre kristallkraften

Händer-med- stenar och kristaller

Även om kristallerna verkar inaktiva så vibrerar dom på en särskild frekvens och med en viss resonans. Det är denna inre kraft som kan användas i syfte att harmonisera och balansera vår inre energi.


Allt är i rörelse

Vi själva och hela universum är i konstant rörelse. Ingenting är stillastående och ingenting är fast, orörligt eller oföränderligt. Ny forskning inom kvantmekanik visar med all önskvärd tydlighet det stämmer och att det är en orubblig naturlag.

Nästan alla världens religioner och nästan alla trossystem världen över, använder beskrivningar om att ”vi är ljusvarelser”, “vi kommer från ljuset” osv. Också det kan kvantfysik bekräftar att vi verkligen är fysiskt gjorda av ljus och att våra filosofer har rätt i att vi är ljusets varelser.


Modern guide till stenar och kristaller

Kristaller : den moderna guiden till stenarnas magi

Hitta balansen mellan det yttre och inre med hjälp av kristaller. Boken är en guide för den som är nybörjare på området, en genomgång av 50 stenar och kristaller och vad de kan göra för dig.


Lyssna på och känn dina kristaller

Kristaller kommunicerar med dig ​​hela tiden när de finns i din närhet, och ibland också på avstånd. Ibland kan du bli medveten om det när en kristall som du har haft länge plötsligt fångar din uppmärksamhet, och förmedlar energier.  Eller när du håller i en kristall och känner en förnimmelse och en påverkan på din sinnesstämning.

Att känna av och kommunicera med kristaller är som att lära sig ett nytt språk. Det kan vara enkelt men är en förmåga som behöver övas. Ju mer du övar och kommunicerar med kristallerna, ju säkrare och tryggare kommer du att bli i att känna av den.

Lär dig kristallernas språk

använd kristallens språk, omge dig med kristallenergi och bär dem med dig, håll i dom och använd dom, så kommer du snart att lära dig kristallernas språk.

Människor har arbetat med kristaller i årtusenden. Det är helt naturligt att vi kan deras språk om vi tar oss tid att lära oss det. Ju mer du lyssnar på dina kristaller, desto lättare är det för dom att hjälpa dig. Låt dig vägledas av deras visdom. De flesta har funnits i miljontals år och finns nu här för dig

Kristaller – Omvandla ditt liv.

Så här kan du ändra dina energier, bli piggare, bli gladare, mer motiverad och uppfyll dina drömmar, allt med hjälp av kristaller och stenar.

Lite fakta om Kristallernas och stenarnas värld

Kristallernas och stenarnas värld upphör aldrig att fascinera oss människor. Stenar och kristaller bildades vid avkylning av jordskorpan och kallas av vissa för jordens DNA. Vi människor består alla av samma mineraler som bygger upp kristaller och stenar, Kol, Kisel, fosfor, järn och så vidare.

Med geometriska principer

Kristaller bildas främst i fickor mellan olika bergslager. En kristall är en kemisk sammansättning som har gått från flytande till fast form. Dom byggs upp enligt geometriska principer när molekylerna ställer sig i en viss ordning med en regelbunden geometrisk struktur.

Kristaller balanserar inre energi

Kvartskristaller har t.ex. ett hexagonalt mönster, med sex sidor (ytor).  Mineraler och kristaller identifieras utifrån några olika parametrar såsom färg, hårdhet, yta, brottyta, streckfärg och transparens. Många kristaller har inneslutningar som kan vara luftbubblor eller andra mineraler.

lycka divider-grön-blad

Mineraler och kristaller delas in i 4 huvudgrupper

Grundämnen

♦ Det är dom rena ämnena till exempel Guld, Silver, Platina och Kol som i sin renaste form kan bli till Diamanter.

Sulfider

♦ Några är t.ex. Pyrit, Kopparkis och Blyglans.

Oxider

♦ Kvarts (kiseldioxid) är en oxid likaså Ametist, Bergkristall, Rosenkvarts, Kalcedon, Tigeröga, Opal, Rubin, Safir m.fl.

Silikater

♦ Är en grupp av olika kristaller av fältspat t.ex. Månsten, Labradorit, Granater. Andra är Aquamarin och Smaragd.

Kristallsystem

Kristaller delas in i olika kristallsystem

Tetragonala, Ortorombiska, Monoklina, Trigonal/Hexagonal, Kubisk och Tri Klinisk. Benämningen utgår från kristallens olika axlar och vinklar på ytorna.

Läs mer om kristallstrukturer här : https://sv.wikipedia.org/wiki/Kristallstruktur

Vikten på Kristaller och ädelstenar mäts i Karat och 1 karat är lika med 200 milligram (0,2g)

Den som vill ut och leta efter mineraler och metaller på egen hand har här en Handbok för mineraljägare

Eller om du är intresserad av att Vaska Guld  så prova på Detektorist.se

lycka divider-grön-blad