Att drömma om död och döda är en av våra allra vanligaste drömmar. Precis som tanken på döden, väcker också drömmar om döden eller döda människor ofta skräck, olust eller fruktan. Men drömmar om död är oftast en symbol för förändringar i ditt liv. Det kan vara både stora och små förändringar som man anar kommer. Risken är stor att man ser det som ett dåligt omen men innebär inte ett förebud om att du själv eller någon i din omgivning ska dö.

Drömma om död

Döden är vår största skräck, den stora och slutgiltiga gåtan. Även om du inte nyligen mist någon anhörig så har drömmar om döden alltid en enorm laddning. Läs mer om hur du kan sova bättre.

Drömmar om döden är symbol för förändring

När du drömmer om döden, oavsett om det är din egen eller någon annans död, handlar det väldigt sällan om riktig död i verkliga livet, så drömmen ska inte tolkar bokstavligt.Drömmen handlar egentligen om förändring och betyder att du som drömmer går igenom en omställning i ditt liv, ett kapitel är slut och nästa kan börja. Din dröm symboliserar förvandlings faser i livet, något måste dö för att lämna plats för någonting nytt och kanske bättre. Du går igenom en omvandling.

Drömtydning om död

Drömtydning om död

Drömmarna kan varna för en livssituation som inte är bra för dig. Det kan vara en relation som riskerar din hälsa eller att ditt liv har stannat av och är stillastående, att du är en Levande död.  I drömtydning ses döden som en symbol för förändring, förnyelse och pånyttfödelse. Det kan tex vara ditt undermedvetna som känner av att allt inte är bra med dig, du borde kanske gå på en läkarundersökning.

Den enda verkliga döden, är den du dör varje dag genom att inte leva”. Nikos Kazantzakis

Drömmer att du dödar någon

Ytterligare en variant på döden drömmar är att man dödar någon. Det betyder nu inte att man kommer att göra nåt liknande i verkliga livet. Du behöver inte känna skuld eller skam för en sån dröm. Det är ditt sätt att projicera din ilska över någon eller något som har hänt. Läs hur du får nya och Positiva Tankar.

Det kan också vara en signal från ditt undermedvetna att det är dags att byta spår i ett förhållande eller att avsluta någonting som du håller på med.

Sömn dröm mardröm

Sömn dröm mardröm tar upp alla grundläggande frågor om när, hur och varför vi sover och dessutom ger författarna råd om hur du kan utveckla bättre bättre sovvanor för att förbättra din söm och därmed din hälsa

Drömtydning om död släkting,vän

Om du drömmer om en död person som du tyckt om i livet så kan det helt enkelt vara saknad efter den personen eller nåt som personen stod för. Ser du en nära anhörigs begravning så är det kanske en metafor för dina obearbetade känslor för den som gått bort. Att se andra personer dö kan också signalera en önskan att bli kvitt rivaler i kärlek eller affärer.

Drömmer om död-dödskalle

Några olika drömtydning om död att fundera över.

 • Den som drömmer att han dödar en annan människa kommer att bli framgångsrik i affärer.
 • Ser du i drömmen din chef som död så innebär det att du är dödstrött på honom eller henne och på ditt jobb.
 • Drömmer du om en redan död person betyder det antagligen att du fortfarande känner dig känslomässigt bunden till personen och inte kan acceptera bortgången.
 • När du drömmer att du talar med de döda är det ett synnerligen gott tecken som visar på ditt mod och ditt rena samvete.
 • Drömma om död är ett varsel om framgång för den som planerar att köpa mark eller hus.
 • Om drömmer du att du ser en död vän och talar med denne kommer du att bli rik.
 • Om du drömmer att du är död skall du snart bli gift och du kommer att lyckas med det mesta du företar dig. Är du redan gift varslar drömmen om många barn som kommer att bli till stor glädje för sina föräldrar.
 • Att drömma att man dödar någon eller något, är att tecken på att du ska avsluta ett förhållande eller någon syssla.
 • Blir du dödad i drömmen är du ett offer för någon som försöker trycka ner dig.
 • Drömmer du att du ger något till en död person kommer du att drabbas av förlust.
 • Om du drömmer att du talar med en död vän, vilar vännen lugnt i graven.

Mer drömtydning : Vanligaste Drömmar : Förstå dina drömmar