Drömtydning om att jag klättrar

I drömmen klättrar du på olika sätt på stegar, klippor, tak, väggar men ambitionen och målet är hela tiden att ta sig upp, att försöka nå uppåt mot toppen.

Du vill växa, du vill komma vidare i ditt liv och kämpar för att komma vidare och uppåt. Klättringen är det jobb som måste göras för att nå dina mål. Att nå dina mål kräver ansträngning, arbete och kamp och ju jobbigare klättring desto mer måste du anstränga dig för att nå ditt mål. 

Stegar och trappor i drömmen

Särskilt besvärligt blir det om det dyker upp hinder på vägen eller stegen eller trappen är dålig och vinglig så att du riskerar att falla. Kanske drömmer du om en klättring när ditt undermedvetna försöker säga dig att du har kapacitet för att nå dina mål, trots oro eller obehag av att gå utanför din bekvämlighetszon. 

Tänk på balansen

Gå i trappor i en dröm kan vara en symbol för att du vill undersöka en högre eller lägre nivå av ditt undermedvetna, beroende på vilken riktning du rör dig. En dröm om en jobbig klättring kanske är en signal till dig att du lägger för stor vikt vid arbetet och problemen i ditt liv och att du anstränger dig mer än vad som behövs. Om så är fallet, tänk på balansen mellan arbete och de förväntningar du har på dig själv.

Tolka dröm om att klättra

  • Om du klättrar till toppen av ett berg kommer du att uppnå dina mål. Men om du faller innan toppen kommer du inte att nå hela vägen fram.
  • Drömmer du om att du klättrar högt i ett träd kommer du att bli framgångsrik, bli befordrad och få mera makt.
  • Om du drömmer att berget du klättrar uppför är mycket brant kommer du att möta stora svårigheter.
  • Att klättra nedåt kan vara en varning om kommande motgångar och problem.
  • Klättrar du ner i en källare eller en grotta så vill du undersöka dina dolda, underliggande problem.
  • Ambition och envishet är associerade till drömmen att klättra.

Läs mer om ….