Självhypnos kvinna i gräs

Självhypnos förbättrar ditt självförtroende, gör dig lyckligare och mera harmonisk. Du blir friskare och effektivare. Du kan nå alla dina mål lättare än du trodde var möjligt.

Självhypnos

Självhypnos är ett sinnestillstånd som kan definieras som ett ökat tillstånd av fokuserad koncentration. Självhypnos eller hypnosterapi kan vara ett bra sätt att minska stress och att styra dina sinnen mot nya idéer eller tankeprocesser. Självhypnos kan användas som ren avkoppling, men också vara ett sätt att uppnå mål som höjer din livskvalite.

Problem o Missbruk

För att hantera problembeteenden och vid vissa missbruk är självhypnos en bra metod för att stärka din beslutsamhet och viljestyrka. Självhypnos kan också påverka fysiska processer till exempel minska kronisk smärta. Det finns inget område i ditt liv som du inte kan påverka positivt med hjälp av självhypnos.

Självhypnos på CD,DVD,Böcker

Det finns många resurser för självhypnos och hypnos, CD-skivor, böcker, MP3 och liknande. Om du är intresserad har mindly.se en fantastisk samling material för olika ändamål som du kan kolla in.

Hypnos är ett reellt terapeutiskt verktyg som kan hjälpa människor att övervinna många psykologiska, emotionella och i vissa fall fysiska problem. Mer på sidan: Hypnos funkar det?

Fjäder divider Självhypnos hur gör man

Hur kan du använda självhypnos

Kvinnoansikte självhypnos

Du kan använda det för att uppnå dina mål, ändra ditt tänkande, beteendekänslor och attityder, eller bara som en generellt positiv förstärkning och motivation i din vardag. Alla kan experimentera med självhypnos. Du kan nå överraskande och fantastiska resultat. Att prova självhypnos är gratis, riktigt enkelt och givande.

Stress o ångestlindrare

Självhypnos används i stor utsträckning som stress- och ångestlindrande och för att övervinna dåliga vanor som rökning och vid övervikt. Många idrottare använder självhypnos för att höja sina prestationer. Genom hypnos kan man komma åt sitt undermedvetna, ett medvetande dit vanlig coaching eller mentala träning inte når. 

Effektiv självhjälps metod

Det är tveklöst en av de mest användbara och effektiva självhjälps metoderna. Med hjälp av självhypnos är det möjligt att uppnå snabbare resultat än vad som skulle kunna uppnås med hjälp av många andra metoder. Negativa tankar, känslor, vanor och beteenden ersätts med positiva.

De mest kända exemplen på framgångsrik självhypnos är vid rökning avvänjning, viktminskning och vid sömnsvårigheter. Detta är bara några av de möjliga tillämpningarna av självhypnos, listan kan göras mycket längre.

Fjäder divider Självhypnos hur gör man

Självhypnos, så hur gör du?

Hypnoterapi och självhypnos är ingen ”quick fix”, metoden kräver uthållighet och tålamod så att det undermedvetna kan fånga upp och tillämpa det nya tankemönstret. För att självhypnos ska fungera på ett bra sätt är det viktigt att närmar dig processen med ett öppet sinne. 

För att det ska fungera på bästa sätt måste du:

★ Vilja bli hypnotiserad

★ Inte vara alltför skeptisk

★ Ha en positiv inställning

★ Inte vara rädd för att bli hypnotiserad

Grönt öga självhypnos

Tänk också på hur och varför du ska använda självhypnos och vilka budskap du vill ge dig själv – vilka idéer och tankar du vill ge ditt undermedvetna.  När du når tillståndet av djup avslappning är du öppen för positiva bilder och nya idéer.

En viktig del självhypnos är därför autosuggestion: du upprepar i tanken en kort, positivt formulerad mening om och om igen.  Upprepningen gör att denna formulering förankrar sig i ditt undermedvetna.

lycka-divider-small

Viktminskning och självkänsla med självhypnos 

Tänk ut några korta uttalanden som du kan använda när du når ett hypnotiskt tillstånd. Dessa kan gälla vilket område som helst som du vill påverka. Det kan vara viktminskning, självkänsla, att sluta röka osv.

Sådana uttalanden måste vara:

Äkta och ärliga – idéer och mönster formas i ditt undermedvetna om det är saker du verkligen vill göra och uppnå.

Positiva – tankar och uttalanden måste vara av positiv karaktär.

Enkla – dina uttalanden ska vara okomplicerade inte mer än några få ord.

Exempelvis: “jag är lugn” “jag är positiv” “jag är självsäker” “jag är charmig” ”Jag är framgångsrik” “jag är rökfri”

lycka-divider-small

🎯 Bekväma kläder. Mjukt och bekvämt så att ingenting distraherar dig.

🎯 Lagom temperatur är bra. så att du inte fryser eller svettas.

🎯 Någon lugn plats där du kan sitta eller ligga bekvämt. Utan korsade armar eller ben, annars brukar det bli obekvämt efter ett tag. Om du ligger är det lätt att du faller i sömn.

🎯 Där du inte kommer att bli störd Ingen självhypnos är effektiv om den blir störd eller avbruten. Minst 20-30 minuter brukar vara bra. 

Du kan utföra självhypnos med stängda eller öppna ögon. Om du är ny brukar det vara lättare att ha stängda ögon. Med öppna ögon kan du fokusera på en punkt, vad som helst, som ligger i ditt blickfång.

lycka-divider-small
  • Stäng ögonen. Försök att glömma vardagens stress och bekymmer. I början börjar kan det vara svårt att inte låta tankarna vandra iväg. När det händer, tvinga inte bort tanken utan observera bara tanken och låt den sedan glida bort. 
  • Slappna av.  Känn hur din kropp vilar tungt mot underlaget. Slappna av varje kroppsdel, en åt gången, börjar med tårna och arbetar uppåt i kroppen.  Visualisera att varje del av kroppen blir mer och mer avslappnad när spänningen försvinner. Koppla av tårna och sedan fötterna, dina vader, lår, höfter, mage och så vidare tills du har slappnat av varje del, inklusive ansiktet och huvudet.
  • Föreställ dig nu ett vitt moln som sakta kommer glidande. lägg nu alla tankar och alla dina bekymmer på det här molnet. Se för ditt inre hur du med en lätt rörelse skjuter bort molnet och se det sväva iväg med alla dina bekymmer och negativa tankar.
  • Ta ett djupt andetag och slappna av så mycket som möjligt. Koncentrera dig på din andning. Andas djupt och jämnt. Föreställ dig, hur du vid varje inandning uppfylls av en positiv känsla och positiv energi.
  • Vid varje utandning släpper mer och mer spänning från kroppen. Känn hur dina bekymmer lämnar din kropp och ersätts av lugn och harmoni.
  • När du når ditt hypnotiska tillstånd är det dags att fokusera på dina personliga uttalanden. Koncentrera dig på ett eller två uttalanden till att börja med 
  • Fokusera på varje uttalande – se det i ditt sinne, upprepa det i dina tankar. Håll dig avslappnad och fokuserad. Dessa uttalanden är dina meddelanden till ditt undermedvetna.
  • Komma tillbaka. När du känner dig redo att återkomma från din självhypnos räknar du sakta, mjukt och långsamt till 10. Mellan varje siffra kan du lägga in ett av dina personliga uttalanden. “1”  “jag är positiv” “2” “jag är positiv” “3” “jag är positiv” “4” “jag är positiv” osv. Vid 10 känner du dig helt vaken och uppväckt.

Om det efter första gången inte verkar fungera, dra inte automatiskt slutsattsen att det inte fungerar. Vissa saker tar tid att vänja sig och att bli bra på. Gör om det igen om en eller ett par dagar. Du kommer att bli förvånad över resultaten när du börjar bli van och får det att fungera.

Sammanfattning

Öppna ditt sinne. Du måste tro på möjligheten att detta fungerar för dig. All skepsis och negativitet från din sida kommer att hindra dina framsteg.

Ju mer du övar och repeterar självhypnos, desto mer framgångsrik kommer den att bli. Och för varje gång blir det lättare för dig att nå ett hypnotiskt tillstånd. Vid självhypnos händer det att du somnar medan du lyssnar på tex en CD. Detta är ingen fara eftersom hjärnan fortsätter att ta emot och behandla meddelandena som ditt undermedvetna hör.

Läs mer på sidan om HYPNOS.

Vid hypnos kan du upptäcka sanningar om dig själv som länge har varit dolda i ditt undermedvetandet. Kanske kommer obehagliga saker upp till ytan – men nu när dom har kommit fram kan ditt undermedvetna processa informationen och lösa problemen.

Hanna-namn