Hur ska man Komma Ihåg sina Drömmar?

Med några enkla knep kan du komma ihåg dina drömmar bättre. Du kan till och med styra vad du vill drömma om.

Ofta kan det vara så, att du vaknar på morgonen och känner eller förnimmer att du har haft en speciell dröm. Du vet att det var nåt spännande eller kul som du drömde men du kan för ditt liv inte komma ihåg vad det var

  • Drömmar kan lösa problem när du sover
  • Drömmar kan vara kreativa och Uppfinningsrika
  • Drömmar kan ge nycklar till dina relationer
  • Drömmar kan läka dig
  • Drömmar visar dig vägen
  • Drömmar kan förklara

Komma Ihåg dina Drömmar

Drömmen kan ha varit spännande, sexig, skrämmande eller en dröm som ville visa dig nåt. Men tyvärr så är den borta. Det brukar ta en bra stund innan irritationen över den försvunna drömmen har lagt sig.

Dansande på med text Komma Ihåg Drömmar

Det finns dock några saker som du kan göra för att du ska kunna komma ihåg dina drömmar lite bättre. Du kanske inte kommer att minnas alla, men du kommer att minnas betydligt fler drömmar än du gör idag.

Här kommer det några tips så att du kan komma ihåg dina drömmar. 

Planera vad du ska Drömma!

Ett första steg kan vara att innan du somnar, noga tänka igenom och kanske skriva ner vad du har tänkt drömma om. Det kan låta knasigt att bestämma i förväg vad du ska drömma om, men det kan vara ett bra sätt att styra och komma ihåg sina drömmar. 

Om du provar ska du se att det fungerar förvånansvärt bra att styra dina drömmar dit du vill. När du sysselsätter dig med planeringen och utformningen av din kommande dröm så blir din hjärna mer eller mindre programmerad för att ägna nattens dröm åt detta. Att planera sina drömmar kan också fungera bra om man drömmer mardrömmar och vill styra över till något trevligare.

Tankarna och planeringen ska vara kul och lustfyllda för att medvetandet ska ta till sig känslan av den kommande drömmen. Det ska vara nåt som du verkligen vill drömma. Nåt som du ser fram emot att uppleva.

Papper och Penna

Ett andra steg för att bättre komma ihåg sina drömmar är att du har tillgång till papper och penna så fort du vaknar. Dom första minuterna efter att du vaknat är drömmen som tydligast och minnet som klarast. Så papper och penna på nattygsbordet eller en telefon tex. som du kan anteckna eller spela in på.

Tecknad Rosa bild på Uggla Komma Ihåg Drömmar

Ligg Kvar och Minns

Om du efter att du vaknat inte riktigt kan komma ihåg drömmen så kan det vara bra att ligga kvar några minuter och tänka efter. Då brukar det dyka upp minnesbilder som gör att du kommer ihåg allt mer av drömmen.

Kommer du inte ihåg hela drömmen så kan du i alla fall skriva ner det du kommer ihåg, vad du tänker på, hur du känner dig osv. När du gör det så förbereder du ditt sinne för nästa gång du drömmer och kommer då att minnas drömmen bättre.

Tecknad Uggla i Komma Ihåg Drömmar

Drömmar gör dig Kreativ

Drömmar är viktiga och en källa till kreativitet och utveckling. Otaliga Uppfinnare, entreprenörer och andra kreativa människor har förstått det.

Många uppfinningar och upptäckter har startat som en dröm som sedan drömmaren har tagit vidare i den verkliga världen. Även musiker och filmskapare har drömt ihop saker som sedan har blivit stora succéer. Så var uppmärksam på dina drömmar dom kanske vill säga dig något eller visa dig något som du kan ha nytta av sen. Tolka & Tyda dina Drömmar.

Alla Drömmer

Alla drömmer. Till och med de som påstår att de inte gör det. För det mesta är det bara så att dom helt enkelt inte kommer ihåg sina drömmar.

När du börjar använda kraften i dina drömmar och fantasier öppnar du fantastiska källor för vägledning, läkning och energi. Att se in i den världen är som att återupptäcka färgerna efter att ha levt sitt liv i svartvitt. 

När du vaknar upp inför drömmarnas gåvor och sätten att använda fantasin kommer du att beklaga att du inte tidigare har börjat använda verktygen som drömmarna ger dig. Verktyg som är så enkla men ändå har kraften att förändra hela din värld och ditt liv.