Tre mindfulness frĂ„gor, som du stĂ€ller dig sjĂ€lv, kan ge dig kĂ€nslan av att din tid saktar ner och att du fĂ„r mera kontroll över ditt liv. Du kommer att minnas mer och dina dagar fĂ„r ett tydligare innehĂ„ll. 

FrÄga dig sjÀlv:

Vad Ă€r du Ă€r tacksam för idag? 

Vad ser du fram emot imorgon?

Vad vill du drömma om inatt? 

Abstrakt bild med Tre Mindfulness FrÄgor

Livet Rinner Snabbt Förbi

För mĂ„nga av oss sĂ„ verkar livet springa vĂ€ldigt snabbt förbi. NĂ€r vi blivit vuxna, fĂ„tt jobb och kanske familj, sĂ„ snurrar Ă„ren pĂ„ i en allt snabbare takt. Jobba, Ă€ta, sova, jobba, Ă€ta, sova, samma rutiner dag som natt. 

DÄ Àr det inte konstigt att du ibland stannar upp och tÀnker, var tog mitt liv vÀgen? vad hÀnde? Hur kan jag ha blivit gammal sÄ snabbt?

Problemet Àr att du lÄter allt gÄ pÄ rutin och autopilot.

Mindfulness i Vardagen

Du lĂ„ter dom flesta saker hĂ€nda och ske utan att du ens mĂ€rker att dom sker. NĂ€r saker  och ting upprepas pĂ„ samma sĂ€tt hela tiden sĂ„ har vĂ„rt sinne en förmĂ„ga att lĂ„ta det ske pĂ„ autopilot och dĂ„ behöver inte hjĂ€rnan belastas med rutin arbetet. 

Och nÀr det gÄr pÄ autopilot sÄ kommer du inte att minnas pÄ samma sÀtt som om du Àr medveten och har kontroll pÄ tiden.

Enkel Mindfulness övning!

SÄ hur kan du bromsa upp flödet av hÀndelser som stÀndigt gÄr pÄ autopilot och fÄ en starkare uppfattning av tid och rum?

Svaret Àr mindfulness, att vara nÀrvarande i nuet och att vara medveten om dina tankar, kÀnslor och handlingar.

Medveten NĂ€rvaro

Mindfulness och att vara nĂ€rvarande i nuet kan du uppnĂ„ pĂ„ olika vĂ€gar. Och det Ă€r ingen fara att experimentera sjĂ€lv för mindfulness kan aldrig bli fel. 

HĂ€r Ă€r en enkel sak som du kan börja med för att fĂ„ lite mera fokus pĂ„ nuet och kanske sakta ner ditt liv en smula, sova bĂ€ttre och vakna piggare. 

Hand med tre fingrar symboliserar Tre Mindfulness FrÄgor

Tre Viktiga FrÄgor

PÄ kvÀllen nÀr du har lagt dig stÀller du tre frÄgor till dig sjÀlv.

1: Vad Ă€r du Ă€r tacksam för idag? 

Tex.nÄgot som har hÀnt dig eller som du har gjort för nÄgon annan. Det kan vara vad som helst, stort eller litet, som har haft en positiv inverkan pÄ din dag.

Den hÀr frÄgan kommer att ge dig tillfÀlle att tÀnka igenom hela din dag för att hitta det som varit extra positivt. Du kommer inte bara att hitta det som Àr bra utan du kommer att Äterkalla och minnas en stor del av den dag som gÄtt. DÀrmed kÀnner du dig mera nÀrvarande och att tiden inte bara har gÄtt.

2: Vad ser du fram emot imorgon? 

Är det jobbet eller att du ska vara ledig? En mysig frukost, fint vĂ€der, ett samtal med en vĂ€n eller en promenad i solen (eller regnet). 

Den hÀr frÄgan krÀver att du blickar framÄt i tiden och förestÀller dig vad som kommer att hÀnda imorgon. NÀr du har nÄgot att se fram emot skapar det en naturlig förvÀntan och ett driv. Du kommer att kÀnna dig motiverad nÀr du vaknar. Det kommer troligen att vara det första som dyker upp i ditt medvetande.

3: Vad vill du drömma om inatt? 

Den hÀr frÄgan fÄr dig att fundera över dina innersta önskningar. Att tÀnka över vad du vill och Àr pÄvÀg, över din riktning och ditt syfte. Vilka saker, personer och skeenden som Àr riktigt viktiga för dig.

Tre enkla mindfulness frÄgor som kan fÄ din tid att sakta ner. Som gör att du minns mer av din tid och ditt liv. FrÄgor som fÄr dig att komma nÀrmare nuet och gör att mindre gÄr med automatik och mera blir gjort medvetet.