Ananas i skivor- Lindra ledvärk

För att lindra ledvärk finns det några bra metoder att prova, innan du ger upp och börjar använda mediciner. Huskurer som har bra effekt. Som tex Värme & kyla, Chili & Paprika, Ananas, Omega-3, Eukalyptusolja, Brännässlor mm. Läs vilken metod som passar dig.

Innehåller reklamlänkar från Amazon

Lindra din ledvärk & ledsmärta utan medicin

Känner du dig stel och öm i dina leder? Leder som värker och smärtar när du rör dig? Om du har ledvärk kan leder och muskler bli varma, stela, ömma och svullna. Du kan också få mer diffusa symptom, som ont i axlar, knän eller nacke. Ledbesvär kan även kännas i fingerleder, armbåge och tår.

Det finns lindring av ledsmärta för alla

Det finns dock hopp om lindring för alla. Du vill slippa vakna stel på morgonen, med ömmande leder. Du vill slippa att ständigt, bli påmind om smärtan från dina ömmande leder. Du vill kunna röra dig obehindrat och lätt som förut.

Att lindra ledvärk och muskelvärk utan medicin.

Ledvärk är ett problem som kan orsakas av många olika faktorer såsom

mathållning

övervikt

rökning

ärftlighet

Ensidiga monotona arbetsrörelser

En stor orsak till det smärtsamma tillståndet är vår moderna livsstil, med mycket stillasittande och bristfälliga matvanor. Men även fysisk aktiva människor kan uppleva ledsmärta om träningen och belastningen blir för ensidig och inte variationsrik nog.

Ledsmärta och muskelvärk är vanligt

Ledvärk kan vara mycket smärtsamt, med minskad rörlighet och livskvalitet som följd. Värken är långt vanligare än man kan tro och drabbar inte bara äldre. I en undersökning angav nästan hälften av alla över 50 år att dom hade problem med lederna. Men det finns metoder för att lindra ledvärk.

Lindra-ledvärk-tre-figurer

Värk i händer och fingrar

Ofta får man dom första symptomen i fingrar och händer, men kan kännas i alla leder i kroppen. Det finns en hel del mediciner mot ledvärk och smärta, men dom har alla ett gemensamt med andra mediciner, dom har biverkningar. Så det är klokt att börja med att lägga om en del vanor, helst i god tid, för att den vägen kanske lindra eller helt ta bort sin ledvärk.

Handtränare träningsset 6-pack

Ett säkert och hållbart träningsset för att träna muskler och leder i dina händer.

Huskurer kan lindra ledvärk naturligt

Det finns en del huskurer som man kan prova, bland annat Blodiglar 😮, men det är kanske en sista utväg. Så låt oss titta på några andra sätt som kan få dig att må bättre. Det man kan konstatera är, att olika metoder fungerar olika bra på olika människor. Så prova dig fram, det det som inte fungerar för en person kanske fungerar jättebra för dig.

Hälsokost och kostomläggning

Morot

En del tycker att kostomläggning fungerar bra medan andra föredrar träning och motion, man får helt enkelt prova sej fram. Det optimala är att både tillföra lite nyttigheter och att du börjar röra på dig. Det behöver inte alltid vara stora omvälvande omställningar utan du kan få bra effekt med små ändringar.

Det finns en hel del du kan göra på egen hand för att förbättra din situation och lindra dina problem med lederna. Här kommer några enkla tips om hur du kan lindra ledvärk.

11 Tips på hur du kan lindra Ledvärk & Muskelvärk utan medicin

Träning och Motion

Det är det viktigaste av allt är, att regelbundet träna sina muskler, leder och sin kondition. Det kan i början vara tillräckligt med lite skonsammare övningar så som yoga, Thai Chi, promenader eller cykling. Tre – fyra gånger i veckan kommer på sikt att göra en betydlig skillnad på ditt mående. Även simning är en bra träningsform, som tränar hela kroppen, och du kan ta en skön värmande bastu efteråt.

Kryddor och Örter

Lindra-ledvärk

Kamomill och ingefära är örter som är avslappnande för muskler och leder och minskar stelhet och smärta. Den minskar också svullnader i lederna. Även Kummin, Koriander och Muskot kan vara värda att prova. Flera av dessa kryddor har visat sig ha en positiv effekt på värk och stelhet.

Chili, Paprika & Vitlök

Chili och Paprika är rika på capsaicin en aktiv kemikalie som minskar känsligheten i nerverna och som dämpar smärta. Capsaicin har även en fettförbrännande effekt. Forskare undersöker om chilifrukter kan användas som smärtstillande vid reumatisk värk då många naturfolk använder chili som smärtstillare. 

Epsom salt kan användas i badvattnet och har visat sig ha effekt som smärtlindrare. 

Krossad vitlök i olivolja har också en bra effekt på värk i leder. Använd rikligt i maten.

Aktivt smärtlindrande gel av hampa

Smärtlindrande hampa-gel. Få hjälp med att hantera smärta, stelhet och ömhet.

Ananas

Ananas kan vara en effektiv lindring mot ledvärk. Den innehåller enzymen Bromelain som har en antiinflammatorisk verkan och bekämpar på så sätt den inflammation som driver på ledsjukdom. Välj alltid färsk ananas och inte den konserverade, då den oftast innehåller en hel del socker.

Även andra frukter så som, plommon, hallon och persikor kan ha en liknande effekt, så du får prova dig fram vilken som fungerar bäst för dig.

Värme eller Kyla

Hus

Det här varierar från person till person, en del tycker sig bli hjälpta av att tillföra kyla till det drabbade området medan andra föredrar värme. Det finns många som har blivit hjälpta mot sina ledbesvär med till exempel vinterbad medan andra, mår allra bäst, när dom är riktigt varma och föredrar att bada varmt eller bada bastu.

Kylan har en sammandragande effekt på cirkulationen medans värmen ökar cirkulationen. Har man en diagnostiserad reumatism kan man få ekonomiskt bidrag för resor till sol och värme.

Infraröd värmelampa med golvstativ

Infraröd värmelampa med en 275W högkvalitativ glödlampa. Behandla muskelsmärtor, kramper, spända muskler och reumatiska besvär.

Fisk och Omega-3

Lindra-ledvärk-med-fisk

Att äta mycket fisk har sedan länge ansetts som en bra metod att hålla sina leder smidiga. Det är omega-3 oljan i fisken som har den goda egenskapen att smörja lederna. Omega-3 verkar antiinflammatoriskt, får blodkärlen att slappna av och hämmar blodet från att koagulera. 

Om du tycker att det är svårt att äta fisk tillräckligt ofta så finns bra kosttillskott med omega-3 som gör det lätt att få i sig tillräcklig mängd. Omega-3 har också den effekten att det sänker blodtrycket, ger bättre insulinkänslighet och ökar uppbyggnaden av musklerna. Ett annat alternativ till att få i sig Omega-3 är från från krossat linfrö, dock högst 1 matskedar om dagen.

Grönt te

Lindra ledvärk Hand-med-kopp

Grönt te har bland annat en stor mängd antioxidanter som är bra för att lindra led och muskelvärk. Det har förutom en positiv effekt på lederna, många andra egenskaper som gör att det är bra med grönt te.

Grönt te tros inte bara kunna förhindra uppkomsten av ledbesvär utan också lindra dom smärtsamma symptomen. Forskning tyder på att det kan fördröja den artritiska processen och nedbrytningen i leden. Prova 3-4 koppar Grönt te om dagen. Läs mer om det fantastiska Gröna teet.

Eukalyptusolja

Att massera in eukalyptus olja på leder eller muskler som ömmar och smärtar brukar vara mycket skönt och lindrande. Även andra oljor som till exempel rosmarin kan användas för att lindra ledvärk.

Gurkmeja

Gurkmeja är ett mycket effektivt medel för att bekämpa inflammationer i kroppen som driver på ledvärken. Gurkmeja har testats i flera studier och är en av våra mest antiinflammatoriska kryddor. Den har en mängd bra effekter så missa inte att använda den rikligt. 

Ekologisk Gurkmeja för Leder & Mage

De starkaste & ekologiskt certifierade Gurkmeja kapslarna på marknaden. Vitalitet och hälsa.

Guldmjölk

När inget annat verkar hjälpa kan du få bra lindring med gurkmeja. Många sjukdomar har sin grund i en låggradig inflammation i kroppen och gurkmeja är ett bra sätt att komma till rätta med inflammationen. Varm mjölk med en tesked gurkmeja i, två till tre gånger per dag kan göra underverk.

Här kan du läsa mer om GURKMEJA

Brännässlor

Brännässla

På slutet av 1800 talet upptäckte man att brännässlor var en effektiv hjälp mot ledvärk och reumatism. Användningssättet för brännässlor är många. Det finns brännässle kurer både för invärtes bruk och utvärtes bruk. Du kan helt enkelt ta en bunt brännässlor och gnida direkt mot den onda leder. Mosa sönder bladen lite först så att det inte blir för smärtsamt.

Ett annat sätt är att koka en gröt av brännässlor och lägga på de onda områdena. Du kan också göra ett te av brännässleblad som får dra 5 till 10 minuter, sila av och drick 3 gånger dagligen i 4 till 5 veckor för bästa effekt.

Lycka till med lindringen av din ledvärk. Du kommer att lyckas!