Kvinna i handstående hälsosam livsstil

Du får ett hälsosammare,sundare liv med dessa 6 enkla tips. Tips om antioxidanter, vitaminer, mat och träning, ger dig mer energi och sundare vanor som passar en aktiv hälsosam livsstil.

Sunda Vanor – Hälsosamt Liv

Det är alltid viktigt att äta rätt och du måste vara säker på att du behandlar din kropp på rätt sätt för att behålla din energin, inte bli trött eller kanske till och med bli sjuk.  Om du inte tillför rätt näringsämnen och stressar mycket, är det troligt att du kommer att blir utbränd och till och med drar på dig förkylningar och andra sjukdomar. Ok! här kommer lite tips om vad du kan äta för att bygga upp din kropp så att du kan fortsätta vara frisk och göra allt du vill göra.

6 Tips för att Leva Hälsosamt

1 : Antioxidanter

Vad är Antioxidanter Bra För?

Antioxidanter 💛 Frukt och grönsaker är en perfekt källa till antioxidanter. Antioxidanterna skyddar din kropp från skador från fria radikaler som får dig att åldras snabbare och bryter ned cellerna i kroppen.

Antioxidanterna i frukter och grönsaker, i alla olika färger, hjälper till att neutralisera effekterna av fria radikaler. Frukt och bär (Svenska Superbär) i mörka färger innehåller näringsämnen som hjälper till att ta bort avfallsprodukter som produceras under träning eller hårt arbete.  Så fyll din tallrik, eller åtminstone hälften av den, med  olikfärgade grönsaker, frukter och bär.

2 : Vitaminer och mineraler

Vitaminer & Mineraler i Mat

Hälsosam mat – Vitaminer och mineraler 💛 Fullkorn, mjölkprodukter, frukt och grönsaker ger alla de vitaminer och mineraler som du behöver för en aktiv livsstil.

Våra kroppar är inte så effektiva på att producera de vitaminer och mineraler som krävs för att allt ska fungera korrekt, så du måste välja rätt mat med rätt mängder vitaminer och mineraler. Spenat och broccoli hjälper tex till att förhindra inflammation. De ger ingen snabb höjning av blodsockret och  hjälper dig att metabolisera och tillgodogöra dig maten bättre.

Hallon & Blåbär hälsosam livsstil

3 : Antal Måltider Per Dag

Hur Många Gånger ska man Äta Per Dag?

Antal måltider 💛 I stället för att äta tre stora måltider om dagen, ät flera mindre, hälsosamma och välbalanserade måltider under dagen. Att äta flera mindre måltider på dagen istället för tre stora, kommer att hålla din energi jämnare under hela dagen. Det kommer att hålla din energi uppe, och du slipper dippar, och ämnesomsättningen hålls hög längre.

4 : Bra Fetter

Välj Bra Nyttiga Fetter

Bra fetter 💛 Du ska inte undvika fett. De flesta livsmedel innehåller fett och din kropp behöver det. Men du måste välja bra fetter och inte bara tomma kalorier. Att äta fetter med viktiga fettsyror som omega-3 och omega-6 ger dig god hjärthälsa och är bra för dina leder. Bra fetter kommer från tex Olivolja, nötter som Valnötter, paranöt och Macadamia, Avocado, mm. Nötter innehåller också viktiga mineraler såsom selen, magnesium och zink.

5 : Hälsosam Aktiv Livsstil

Ät före träning 💛 Att äta före träningen ger dig energi genom hela passet. Men tänk på vad du äter. Ät inte en stor middag innan träningen, utan ät något lätt och energirikt så att du klarar hela passet utan att tappa ork. 

6 : Drick Tillräckligt

Varför Ska Man Dricka Mycket Vatten?

Drick tillräckligt 💛 Kom ihåg att dricka vatten hela dagen. En viktig del av näringen är att hålla en god vätskebalans, oavsett vilken livsstil du har. Om du tränar behöver du dricka under hela träningen, men det är också bra att dricka efter träningen, när kroppen varvar ner, för att ersätta förlorad vätska. Då sänker du också din kroppstemperatur snabbare. Håll dig i möjligaste mån till vatten. Det är den bästa och enda dryck som vi behöver.

Läs om nyttan med Grönt Te

Komma igång med en hälsosam livsstil

Det du tillför din kropp – din mat och dryck – har en enorm inverkan på hur du presterar under dagen. Så välj rätt mat, och rätt näring. Var öppen för att göra förändringar och att lägga till eller ta bort för att anpassa till dina egna behov. Om du håller dig till dessa enkla regler kommer du att förbättra dina prestationer och du kan fortsätta med din aktiva livsstil och ha god hälsa.

Läs mera . . .