Nyttigaste-nötterna olika nötter

Nyttigaste Nötterna

Trots att Nyttiga Nötter innehåller mycket fett, 40 % – 80 %, så är det ett bra fett. Dom Nyttigaste Nötterna innehåller omättat fett som är bra för att minska kolesterolet och för att stärka hjärtat. Att äta nötter är överhuvudtaget mycket bra för hälsan. Dom är riktiga kraftpaket som är fulla med vitaminer, mineraler, protein och bra fetter.

Nyttigaste Nötterna sänker kolesterol

I studier har man sett att nötätare har lättare att hålla vikten, har lägre kolesterol och mindre problem med gallan. Det finns också studier som tyder på att om man äter nötter ofta så får man en högre förväntad livslängd.

Hela oskalade nötter är hållbara i månader. Öppnade förpackningar med nötter ska förvaras mörkt och svalt i sluten behållare. Man kan även frysa nötter, dom blir då hållbara upp till ett år.

Det allra bästa är att göra en egen nötmix, så får du alla nyttiga fetter, vitaminer och mineraler som nötterna innehåller. Vilken nöt ska man då välja för att få det bästa?

Välj bland dom Nyttigaste Nötterna

Här är några som är alldeles förträffliga. Välj osaltade så håller du blodtrycket nere.

Pistage nöt

pistage nötter Nyttigaste Nötterna

Kan sänka det dåliga kolesterolet LDL med flera enheter och hjälpa till att hålla blodkärlen fria från plack. Innehåller en speciell form av vitamin E som har visat sig vara bra på att motverka både Parkinsons och Alzheimers. Den innehåller även en hög andel Kalium, som är bra för cellerna. Pistage nöten har också ett ämne som heter Lutein, vilket har visat sig vara bra för våra ögon. Har även en hel del antioxidanter som bekämpar fria radikaler. Har god hållbarhet.

Mandel

Mandel

Som egentligen är en stenfrukt, kan lindra orolig mage, och sägs skydda mot åderförkalkning och har en kolesterolsänkande effekt. Den är även bra för muskelfunktionen och innehåller folsyra som är särskilt viktigt för gravida. Mandel ger även en höjd mättnadskänsla, och kan därmed bidra till viktminskning.

Valnöt

Valnötter

Valnöten är en gammal klassiker som innehåller en hög andel alfa-linolensyra. Det är en essentiell fettsyra i Omega 3-familjen, en av få växtkällor till omega-3. Den stärker Hjärta och blodkärl och är en aktiv bekämpare av bröst och prostata cancer. Den är blodtryckssänkande.

Makadamianöt

Makadamianöt

En underbart välsmakande stjärna bland nötter. Med hög andel mättade fettsyror, vitaminer och mineraler. Med tiamin, Mangan och Magnesium. Den är mycket välgörande för hjärtat och sänker det dåliga kolesterolet.

Jordnöt

Jordnöt Nyttigaste Nötterna

Den kända nöten som egentligen är en baljväxt, har en hög andel fettsyror men också mycket protein. Jordnöten är också en bra källa för mineraler som mangan och magnesium och för vitaminer som vitamin-B och E. Jordnöten innehåller också Tryptofan. Det är en aminosyra som har betydelse för kroppens tillverkning av serotonin och melatonin som reglerar vår sömn och avslappning.

Pinjenöt

Pinjenötter Nyttigaste Nötterna

Underbart goda och med massor av protein. Innehåller ett ämne som signalerar att vi är mätta och kan således vara bra om man vill gå ner i vikt. Mycket bra fetter och vitamin-E. Rik på magnesium, zink och järn. En kombination som gör dig pigg och alert. Kan ofta ätas även av nötallergiker.

Nötter Näringsvärde Kcal/100g

Pistasch          562

Mandel           576

Valnöt             654

Macadamia    718

Jordnöt           567

Pinjenöt         673

LÄS OCH LÄR OM CHOKLAD OCH GRÖNT TE 

En sak som är både god och nyttig är choklad. Att den är god det vet vi men att den har så många positiva effekter på kroppen har man inte vetat så länge. Choklad är välgörande för både kropp och själ.  Grönt te är en annan sak som forskarna har fått upp ögonen för,och som på vissa områden är intressant alternativ till mediciner.