Chokld-gör-dej-frisk-och-vacker chokladbitar ocg jordgubbar

Mörk Choklad gör dig Frisk och Vacker

Choklad-gör-dig-glad

Det finns många anledningar att äta choklad, inte bara för att det är gott. Det har tidigare varit känt att choklad, och då främst mörk choklad, är bra för hjärtat och ger ett gladare och jämnare humör. Men nu finns ytterligare anledning att frossa i choklad, CHOKLAD gör dej FRISKARE och VACKRARE .

Är mörk choklad nyttigt?

Choklad är en av de få godsaker som kan vara riktigt nyttigt. Mörk choklad innehåller rikligt med antioxidanter, det vet vi sedan förut, men den har också en hel del andra positiva egenskaper. Den kan tillexempel sänka kolesterol och högt blodtryck, den kan minska risken för stroke och har en ångestdämpande effekt.

Chokladtårta

Choklad gör dej friskare, men det finns fler skäl att äta choklad. Den kan nämligen ge en slätare och friskare hud. Huden, som är kroppens största organ, är nämligen lättare att förändra inifrån, än med olika medel utifrån.

Choklad gör dig vackrare

Innehåll i Mörk Choklad

Kakaobönorna har en bra balans av fetter som vår kropp behöver. Dom har också rikligt med spårämnen, vitaminer och mineraler och en hel del protein.

Kakao är ett komplett ”matpaket” det är därför som dom flesta nödprovianter innehåller choklad. Välj helst ekologisk choklad, då kvaliteten kan variera på olika produkter. Det finns även mjölkfri choklad i ett stort antal varianter, så det är bara att gå loss på chokladen. Håll koll på sockret i chokladen bara.

choklad gör dig friskare

7 anledningar att äta choklad 😛 

  • Mörk choklad har väldigt liten påverkan på blodsockret, så den passar alla att äta, oavsett diabetes eller övervikt.
  • Chokladen innehåller förutom antioxidanter, även vitaminer, mineraler magnesium, kalcium, zink och natrium.
  • Choklad innehåller även ämnet teobromin, ett ämne som hjälper till att  reglera blodtrycket.
  • Du blir lyckligare, fettet i chokladen utlöser endorfin och serotonin i hjärnan vilket gör oss lugna och glada.
  • Den minskar risken för stroke. I studier har man sett att de som hade minst risk för stroke var dom som åt mest choklad, i genomsnitt 66 gram/vecka.
  • Kakao har en skyddande effekt på hjärta och blodkärl.
  • Choklad gör dej FRISKARE och VACKRARE. Du får en slätare hy med mera lyster, enligt studier vid Cambridge University.