Eterisk olja för viktökning

Eteriska oljor för viktökning, kan det fungera? JA att man kan gå upp i vikt med aromaoljor är faktiskt kliniskt testat och människor går upp i vikt utan alltför stora ansträngningar. Allt du behöver göra är att låta eterisk olja stimulera aptiten och låta ämnesomsättning och kroppssignaler göra resten

Människor har under lång tid använt eteriska oljor för att gå ner i vikt. Oljor fungerar faktiskt bra och många har vittnat om att de gått ner i vikt med hjälp av aromaoljor. Men det finns också möjlighet att gå upp i vikt med hjälp av eteriska oljor.

Finns det naturliga sätt att stimulera aptiten? 

flaska med röd olja Eteriska oljor för viktökning

Aromaterapi och eteriska oljor är en intressant och ny väg för viktkontroll. Även om testerna inte har pågått så länge så känns det ganska naturligt att goda och härliga dofter kan höja aptiten.

Eteriska oljor har förmågan att låta kroppen bli avslappnad och stressfri och på det sättet kan aptiten öka och det i sin tur ger en viktökning.

Vilka eteriska oljor kan öka aptiten? 

Här är några oljor som har visat sig vara effektiva när det gäller att öka aptiten och därigenom vikten. Förutom det har oljorna många andra fantastiska effekter. Som att behandla din förkylning tex.

innehåller affiliatelänkar från Amazon

Grapefruktolja

Eterisk olja från Grapefrukt har rikligt med naturliga enzymer. Dessa katalysatorer är en kraft-boost för dina celler och gör din kropp aktiv och vaken. Den förbättrade funktionen hos de vakna och stimulerade cellerna gör att din aptit ökar, och du ökar matintaget.

Grapefruktolja har en stress sänkande effekt och du känner dig lugnare och kan bl.a. bättre njuta av maten.

Citronolja

Citronolja är en naturlig detox för kroppen. Gifter från olika ämnen och från luften i din miljö, samlas i kroppen. Även gifter som kan finnas i mat och dryck kan samlas i kroppen. Sådana gifter kan orsaka, inte bara hudproblem eller matsmältningsproblem utan även orsaka viktnedgång.

En naturlig avgiftare som citronolja hjälper till att befria kroppen från skadliga gifter. Din ämnesomsättning fungerar då optimalt och du kommer att äta hälsosammare och bli friskare.

Bergamottolja

Av alla eteriska oljor som fungerar för viktökning, fungerar Bergamottolja allra bäst. Oljan hjälper till att sänka stressen och det i sin tur ökar ditt fokus och din närvaro. Många använder Bergamottolja som en naturlig del av den dagliga avslappningen.

Stress kan fungera på olika sätt i kroppen, i vissa fall gör det att du går upp i vikt, och i andra fall så tappas vikt. Bergamottoljan har en inverkan på hormonet kortisol och skyddar dig från dom skadliga effekterna från stress. En regelbunden användning av Bergamott eteriska olja hjälper dig få en gradvis hälsosam viktökning. 

Oreganolja

När du är stressad och det finns konstant spänning i kroppen är en negativ effekt att du får en viktminskning. Dom första tecknen på stress syns oftast i ditt ansikte och dina ögon. Ansiktet blir spänt och stressat och i nästa skede börjar du tappa vikt. 

Oreganoolja hjälper din kropp att fungera optimalt och all stress i kroppen mildras. Med mindre spänningar så ökar din aptit på ett naturligt sätt. Och det utan hjälp av några mediciner eller kosttillskott. Din kropp känner sig lugn och längtar efter hälsosam mat.

Lavendelolja

flaska med olja Eteriska oljor för viktökning

Den mest kända av eteriska oljor, lavendel, fungerar inte bara på din stress, den hjälper också till med kroppens lymf- och nervsystem. Regelbunden användning av denna olja hjälper dig att lindra stress naturligt och ger din kropp styrka att bekämpa infektioner.

Lavendel olja, förbättrar också din ämnesomsättning och låter din kropp fungera felfritt. Som ett resultat så ökar din aptit och du kan gå upp till en hälsosam vikt.

Pepparmyntsolja

Pepparmynta påverkar matsmältningen och ämnesomsättningen i din kropp. När matsmältningssystemet inte fungerar korrekt orsakar det givetvis  olika biverkningar i kroppen och viktminskning är en vanlig sådan. 

När det finns problem i matsmältningssystemet tar din kropp skada. Pepparmyntsolja förbättrar matsmältningssystemet och förbättrar din ämnesomsättning. Den hjälper till att öka kroppsvikten till en hälsosam nivå och ger dig ett hälsosammare liv.

Slutsats – Eteriska oljor för viktökning

De olika effekterna av eterisk olja har kliniskt visat sig vara riktiga när det gäller att gå upp i vikt på ett naturligt sätt. När du använder oljor regelbundet, dämpar det din stress och din  ämnesomsättning och matsmältning fungerar optimalt.

När du befriats från stress så fungerar din kropp och dina organ helt enkelt på ett bättre sätt. Din kropp kan ta upp alla viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler från maten du äter. Då kan ditt vikt anpassa sig till en hälsosam nivå utan mediciner eller kosttillskott.