Vilken kristall passar mig?

Har du någonsin provat att använda  helande kristaller? 

Du kanske vill prova kristaller men vet inte vilken du ska prova? 

Kristallhealing används för att påverka människans energisystem, genom att placera kristaller på och runt kroppen. Kristallerna kan då hjälpa till att begränsa negativ energi och att tillföra positiv energi. Det finns många olika typer av kristaller och stenar som kan användas. Här visar jag några av dom vanligaste kristallerna och deras användning och påverkan.

Vad är helande kristaller?

Förutom att kristallerna är dekorativa är dom också kraftfulla och spännande. Dom har många magiska krafter och fängslande egenskaper. Med rätt användning kan dom generera, förvara, omvandla och harmoniserar energiflödet i din kropp. Dom kan ta emot energi, rena din omgivning och ge dig skydd och motverka negativa tankar och obehag. En samling ganska fantastiska förmågor som det är dumt att inte utnyttja. Så utnyttja kristallernas möjligheter för att förändra ditt liv. Få svar på Vilken kristall passar mig?

Kristaller och Stenar Färg och Betydelse

Vad är Kristallhealing?

Kristallhealing är en metod som används i stället för andra terapeutiska metoder. Kristallerna placeras på eller runt kroppen för att starta en läkningsprocess, och fungerar då som en kanal, som stödjer flödet av positiv och helande energi i kroppen. Kristallerna kan också leda bort negativa energier som kan finnas i din kropp eller psyke och minska den negativa energins påverkan. På så sätt kan du förebygga och förhindra att sjukdomar bryter ut.

kristaller och deras betydelse ❤

Rosenkvarts

En Rosenkvarts i Vilken kristall passar mig

Som färgen antyder frambringar den rosa stenen energier av kärlek. Dess främsta funktion är att återställa balans och harmoni i alla typer av relationer, samtidigt som den också stärker nära relationer. Den ger också lindring och ro i svåra tider av vilket slag det än må vara.

Men den ger inte bara energi i förhållandet till andra människor. Rosenkvarts främjar också kärleken till dig själv, respekten, förtroendet och självkänslan, något som vi alla kan behöva lite mer av då och då. Rosenkvarts för Healing.

divider4-färg

Bergskristall

Bergskristall Vilken kristall passar mig

Denna vita kristall är en Idealisk healer. Den ökar energierna genom att absorbera, lagra och reglera dem. Den främjar koncentrationen och minnet. Klara kristaller som Bergskristall stimulerar immunförsvaret och balanserar hela din kropp. Denna sten kombineras ofta med andra, till exempel rosenkvarts, för att ge dig stöd och förbättra dina färdigheter, förmågor och kunskaper. Kristall för Energi.

divider4-färg

Obsidian

Obsidian Vilken kristall passar mig

Obsidian är en skyddande sten. Den hjälper till att skydda dig mot fysisk och emotionell negativitet. Den hjälper dig också att avlägsna känslomässiga blockeringar och gynnar egenskaper som styrka, tydlighet och medkänsla för att hjälpa dig att hitta fram till ditt självförtroende och din självkänsla. För ditt fysiska mående hjälper Obsidian matsmältningen och reningen av kroppen och lindrar smärta och kramper. Hänge med Skyddande Obsidian.

divider4-färg

Jaspis

Jaspis är en sten som ger dig energi när det gäller utbildning och kunskap, samt stärker och stödjer ditt psyke i stress och motgångar. Den skyddar och absorberar negativa energier samtidigt som den främjar mod, kreativt tänkande och självförtroende. Jaspis har egenskaper som är särskilt användbara när du måste hantera viktiga problem – då kommer denna sten som mest till sin rätt. Röd Jaspis För Kunskap.

divider4-färg

Citrin

Citrin har förmågan att generera glädje, förundran och spänning till alla delar av ditt liv. Den hjälper dig att begränsa negativ påverkan på ditt liv, som ångest och rädsla. Den främjar optimism, värme, motivation och tydlighet. Citrin förbättrar även din närvaro i nuet liksom kreativitet och fokus. Citrin Laddad med Energi.

divider4-färg

Turkos

Vilken kristall passar mig Turkos

Den blå Turkosen har förmågan att läka ditt sinnet din kropp och din själ. Turkos anses vara den stora lyckobringaren, som kan hjälpa till att balansera dina känslor när du söker din andliga bas och riktning. När det gäller kroppen gynnar Turkos andning, skelett och immunförsvar. Turkos Ängel är din Lyckobringare.

divider4-färg

Tigeröga

Tigeröga Vilken kristall passar mig

Om du behöver öka din styrka eller motivation så är den här guldfärgade stenen något som kan hjälpa dig. Tigeröga hjälper dig att frigöra dig från rädsla, ångest och tvivel. Tiger öga kan vara till nytta när du siktar på ett mål i karriären eller i hjärteangelägenheter.Tigeröga hjälper dig också att uppnå harmoni och balans och att fatta tydliga och medvetna beslut. Din egen underbart Frigörande tigeröga

divider4-färg

Ametist

Den lila Ametisten är starkt skyddande, läkande och renande. Har förmågan att ta bort negativa tankar från sinnet och åstadkomma ödmjukhet, uppriktighet och andlig visdom. Den har även förmågan att  främja nykterhet. Sömn är en annan positiv effekt från denna sten, från lindring av sömnlöshet till förmågan att förstå dina drömmar. Ametist har en positiv påverkan på hormonproduktionen, den renar blodet och lindrar smärta och stress. Läkande och Renande Ametist.

Vilken kristall passar mig / hur väljer jag kristall?

När du ska välja din kristall vill du givetvis att det ska vara rätt kristall för att passa det område som du vill påverka. Ta dig först en grundlig funderare på vilka områden i ditt liv som du vill påverka. Vill du boosta dina kärleksförbindelser, öka dina möjligheter till ett bättre jobb eller bara sova bättre och lugnare? Låt därefter din intuition ha ett stort inflytande på vilken sten du kommer att välja först. Det valet av kristall eller sten kommer också att fungera bäst för dig.

Låt ditt inre och ditt undermedvetna styra dig till rätt val när du undrar Vilken kristall passar mig?.

Läs mer om Stenar & Kristaller

Är naturliga eller slipade kristaller bäst?

Det här beror helt på tycke och smak. En del tycker att det känns bäst med naturligt formade kristaller medans andra tycker att det fungerar lika bra med slipade. En del stenar måste slipas för att färg och lyster ska komma till sin rätt medans andra, rena kristaller, har sin färg och sin glas från början.

Men den interna strukturen är ju densamma, den ändras inte bara för att den är bearbetad på utsidan. Jag brukar så långt det är möjligt hålla mig till oslipade kristaller, då jag känner att ju mindre påverkad den är desto starkare band skapas till mig. Så följ din känsla när du väljer, den brukar vara rätt. Stenar för Hela Chakrat.

Kraftfulla helande kristaller

När du kommer hem med din  kristall för första gången är det bra om du rengör den från all negativitet som den kan ha absorberat. Du kan hålla den under kallt rinnande kranvatten eller skölja den i en naturlig vattenkälla. Se till att vattnet är kallt, inte varmt eller hett. Att rengöra dina kristaller.

Du kan sen låta den torka i morgonsolen eller i fullmånen för att släppa in det livgivande ljuset i kristallen.