Vilket Àr ditt Totemdjur / Kraftdjur?

Vad Àr ett kraftdjur eller totemdjur? Hur vet jag vilket djur som Àr mitt kraftdjur?

Ett kraftdjur eller Totemdjur Ă€r en varelse eller en kraft som du kan se som ett djur. Det Ă€r ett begrepp som introducerades i början av 1980, inom schamanismen. Men i dom flesta lĂ€nder finns gamla kĂ€llor, böcker och skrifter, som skriver om det som idag kallas Kraft eller Totemdjur.   

vilket Àr ditt Kraftdjur - Totemdjur?

Sedan urminnes tider har mÀnniskor varit fascinerad av djur, och har pÄ ett eller annat sÀtt försökt att tillÀgna sig dom krafter och egenskaper som djur har. Djur har ju alltid varit betydelsefulla för mÀnniskans överlevnad, bÄde att skydda sig emot och att anvÀnda för sina egna syften.

Vikingar, Runstenar och Kraftdjur

PĂ„ runstenar kan vi Ă€n idag se ristningar pĂ„ de kraft och totemdjur som vikingarna dyrkade. Djur som som spelade en stor roll i deras liv. Hela deras ande och guds vĂ€rld Ă€r fylld av djur i olika roller, bĂ„de onda och goda. Även i deras konst, pĂ„ smycken och utsmyckningar, sĂ„ spelar olika djur en stor roll.

För att hitta fram till ditt eller dina kraftdjur kan det vara bra att börja med att vara vaksam och medveten om vilka djur som dyker upp i din omgivning och i dina drömmar. 

Det Àr kanske inte grannens hund som du brukar möta i trappen utan troligen nÄgon annan varelse som du ser och anar utan att det har varit sÄ vÀldigt uppenbart förut. Men om du nu Àr medveten om att du söker ditt kraftdjur sÄ kommer du sÀkert att bli medveten om andra djur i din omgivning.

Hitta ditt Kraftdjur

Förs och frÀmst behöver det inte vara nÄgot stort eller imponerande djur som du kÀnner Àr ditt kraftdjur utan det kan vara i princip vilket djur som helst. Alla djur Àr överlevare och har krafter och förmÄgor som överstiger mÀnniskans förmÄgor pÄ ett eller annat omrÄde.

För det andra sÄ har alla djur olika betydelser och talanger. Det hÀr Àr kanske inte nÄt som du har koll pÄ sedan tidigare men dÄ finns det böcker som kan hjÀlpa dig. NÀr du vÀl har hittat djuret som relaterar till din personlighet, kommer det att fungera som din guide, din livskamrat och din beskyddare. 

Kanske kommer det till dig i Drömmen?

Alla djur kommunicerar, precis som mĂ€nniskor, och i drömvĂ€rlden kan dom tala direkt till dig. Djuren kan komma och besöka dig i en dröm, kanske till och med pratar med dig och ger dig ett meddelande eller svaret pĂ„ nĂ„t som du har undrat över. SĂ„ hĂ€r kommer du ihĂ„g dina drömmar.

Gör ditt bÀsta för att lyssna uppmÀrksamt nÀr det visar sig och pratar med dig, för det kan vara vÀldigt viktigt. Det finns nÀstan alltid nÄgot slags budskap. Gör ditt bÀsta för att lÀsa mellan raderna och förstÄ andemeningen i det du fick höra.

Ugglor-Kraftdjur - Totemdjur

Vilket Àr ditt Totemdjur?

Man sĂ€ger att Identiteten pĂ„ djuret som du stöter pĂ„ avslöjar vem du verkligen Ă€r pĂ„ djupet. Det avslöjar bĂ„de dina styrkor och dina svagheter, och kommer att vara en guide för att hjĂ€lpa dig i livet. 

Du ska inte söka efter ett visst djur utan lÄta ditt kraftdjur komma till dig. Ha tÄlamod och observera tecknen, sÄ kommer du att veta nÀr det Àr rÀtt djur som dyker upp.

Andliga Skyddsdjur

VÄra kraftdjur Àr alltid nÀrvarande vid vÄr sida för att hjÀlpa oss uppnÄ vÄra mÄl och vÄr mening. Om du letar efter ditt eget kraftdjur, se till att ha ett öppet sinne och försök att inte ha nÄgra speciella förvÀntningar

MĂ„nga förvĂ€ntar sig att bli skyddade av jaguar, örn eller rĂ„djur, och sĂ„ smĂ„ningom kanske dom upptĂ€cker att de skyddas av myran eller snigeln. Kom ihĂ„g att det inte finns nĂ„gon hierarki mellan olika djur. Varje djur har sina egna egenskaper och förmĂ„gor. 

Tiger - Sköldpadda - Örn 3 st Kraftdjur - Totemdjur

10 Kraftdjur / Totemdjur och deras betydelse

En kort beskrivning av nÄgra vanliga djur, deras karaktÀr och egenskaper.

  • Björn : Björnen Ă€r modig,vis och givetvis stark. Lever i harmoni med naturen och Ă€r en beskyddare.
  • Sköldpadda : Inte den snabbaste, men eftertĂ€nksam och klok. Ett kraftdjur för ordning, harmoni och stabilitet.
  • Hund : Hundar Ă€r ju alltid lojala mot sin flock och Ă€r lojal och trogen som kraftdjur. De Ă€r uppriktiga, Ă€rliga, ger skydd och glĂ€dje.
  • Varg : Vargen Ă€r socialt smart. Är ett starkt djur med ledaregenskaper. Kreativ och uppfinningsrik.
  • HĂ€st : HĂ€sten Ă€r ett djur som inte bara har styrka och snabbhet utan representerar ocksĂ„ frihet och sjĂ€lvstĂ€ndighet.
  • Bagge : Representerar uthĂ„llighet och envishet. Alltid mĂ„linriktad och uppmĂ€rksam.  
  • Örnen : Flyger högt och lugnt. Kan behĂ„lla kontrollen i alla vĂ€der. Stark och mĂ„linriktad. 
  • RĂ„ttan : Är kreativ och kan lösa dom flesta problem. Stark intuition och instinkter för vad som kan dyka upp. StĂ„r upp för sig sjĂ€lv och gĂ„r modigt fram.
  • RĂ„djur : Ett djur som öppet förmedlar kĂ€nslor och vĂ€nskap. Är lyhörd för andra. Inre frid, tacksamhet och mildhet. 
  • Duva : StĂ„r för frid, hopp och kĂ€rlek. Är Ă€ven kĂ€nslig och sĂ„rbar och undviker helst konflikter.