Vill du kanske bli av med några extra kilon som du bär på? Vill du ha en friskare och starkare kropp? 

Grönt te och rätt mat

Idag är vi förtjusta i olika dieter som ska ge snabba och fantastiska resultat. Många av dieterna vet vi inte hur hälsosamma dom i längden är för kroppen. Dieten kanske gör att du går ner i vikt, men den kan också belasta och stressa din kropp mer än du tror. 

Om du verkligen vill ha en hälsosam kropp och dessutom gå ner i vikt, ät då rätt sorts mat och drick grönt te.

en kopp grönt te för fettförbränning

Te! blev en succe överallt

Ja, det stämmer, grönt te. I århundraden har kineser och japaner druckit grönt te på grund av dess medicinska egenskaper. Det har setts som en mirakeldryck som kan bota eller till och med förhindra, många olika typer av sjukdomar. 

Läs mer om Grönt te.

Det är inte så många år sedan som grönt te introducerades här i väst och det blev en succe från början. Idag dricker alla möjliga människor grönt te. Alla åldersgrupper, till och med tonåringar gillar, och dricker, grönt te.

Varför fungerar det?

Så, vad är då så bra med det och hur kan det hjälpa dig att gå ner i vikt?

Först och främst är grönt te känt för att det innehåller mycket naturliga antioxidanter som bla. hjälper till att bekämpa cancer. Om det inte är en anledning bra nog för att dricka grönt te, så är en annan bra anledning, att det kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Grönt te ökar din fettförbränning

Om du har lite övervikt är det definitivt en bra ide att prova grönt te. Det har egenskaper som hjälper kroppen att bränna fett men samtidigt hålla  kroppen frisk och stark.

En annan viktig fördel med grönt te är att det är aptitdämpande. När du dricker grönt te kommer det att vara lättare för dig att avstå eventuella, onödiga extra kalorier. Och när du dricker det före middagen, kommer du att dämpa aptiten och undviker att äta för mycket.

Höjer din ämnesomsättning

Det unika med grönt te är att det innehåller beståndsdelar som hjälper till att höja din ämnesomsättning. Det innebär att du mer effektivt  kommer att kunna bränna fett och omvandla det till energi. Förutom att det maximerar kroppens effektivitet för att bränna fett och omvandla det till energi, så blir du mer energisk och mer aktiv.

Grönt te ger ökad fettförbränning och extra energi

Så om du känner dig riktigt trött eller känner att du behöver  extra energi, då är det perfekt att dricka grönt te. Med högre ämnesomsättning, kommer du att kunna bränna fett mycket mer effektivt. Kombinerat med träning, kommer du att kunna gå ner i vikt snabbare än du trodde var möjligt.

Här är två böcker där du kan lära dig allt om Grönt te

Mat, Grönt te och träning

Det betyder givetvis inte att du blir smal över natten om du dricker grönt te, du måste fortfarande äta bra och träna. Inte ens grönt te kan bränna fett av sig själv. Men det kan ge dig den extra energin, som gör att du kan bränna fett genom träning.

Sänker också kolesterolet

En annan bra sak med grönt te är att det hjälper till att sänka det dåliga kolesterolet. Det gör att du får en minskad risk för stroke och hjärtsjukdomar och att du får en kropp som är friskare och tål mera träning.

Så, om du vill gå ner i vikt på ett naturligt sättet, ät rätt, träna och drick minst fyra koppar grönt te om dagen.