Mörk choklad är nyttigt !

Mörk choklad nyttigt

📌 Hur kan någonting som är så fantastiskt gott också kan vara så nyttigt?
📌 Vilka positiva effekter du kan få av att njuta av choklad?
📌 Är du intresserad av vilka effekter mörk choklad har på din kropp och ditt humör?
📌Ta dig tid att njuta, fokusera på välbehag och positiva känslor är en viktig del i ett lyckligt liv

Innehåller reklamlänkar från Bodystore

⭐Ökar livskvaliteten
⭐Skyddar mot hjärt & kärlsjukdomar
⭐Skyddar mot högt blodtryck
⭐Minskar strokerisken
⭐Motverkar karies

Mörk Choklad

Mörk choklad nyttigt

Vid en studie av 8000 personer har det visats att dom som konsumerade choklad i genomsnitt levde längre än dom som aldrig åt choklad.

I nästan samtliga sammanställningar av vad som är bra för människan och som är positivt och bra för kropp och själ, så nämns choklad som en av dom viktigaste födoämnena. Det är helt enkelt nyttigt och hälsosamt att äta choklad.

Choklad ger glädje, entusiasm, motivation

Men som du vet ska det inte vara den söta ljusa chokladen, utan den mörka med mycket kakao och lite socker. Ett kakaoinnehåll på minst 70%, men helst mera.Ett första steg att tänka på i den fantastiska världen av choklad, är att lära dig att skilja på choklad och godis. Mycket av det som du tänker på, som choklad, är ju i själva verket rent godis. 

lycka-divider-small

Varför är mörk choklad bra?

Choklad eller kakaon är bra på många olika sätt. Kakao är rikt på antioxidanter och ju mer kakao en choklad innehåller, desto mer bra antioxidanter innehåller den. En av dom positiva effekterna med choklad ligger i dess flavonoider. Flavonoiderna i choklad minskar mängden med LDL (low-density lipoprotein) kolesterol och sänker blodtrycket.

“American College of Cardiology” beskriver en svensk studie, med 33000 kvinnor, som visar att de kvinnor som regelbundet åt måttliga mängder med mörk choklad minskade sin risk att drabbas av stroke

Choklad innehåller över 300 olika ämnen. Ett av dessa är beta-fenetylamin. Beta-fenetylamin metaboliseras i kroppen, men en del når hjärnan där det ökar dopamin nivåerna. Dopamin nivåerna reglerar sånt som din vakenhet, glädje, entusiasm, uppmärksamhet och motivation. Det leder till att du upplever en positiv, känslomässig eufori när du äter choklad.

Mörk choklad Järn och Magnesium

Mörk choklad innehåller en relativt hög andel järn och magnesium, två mineraler som man ofta kan få lite för lite av i den dagliga kosten.

Järn                 11,90 mg/100g

Magnesium   228mg/100g

lycka-divider-small

Choklad mot depression

På samma sätt som antidepressiva mediciner höjer dopaminet i hjärnan,så höjer choklad dopaminet i hjärnan. Fast när det gäller choklad finns det inga biverkningar. Chokladen ger dig bara en känsla av tillfredsställelse och nöjdhet.

Mörk choklad Chokladtårta

Ta en liten bit till!

Läs mer om hur choklad gör dig vackrare